Bárányfejleves húsgombóccal és velős palacsintával
A bárányfejleveshez (kb. 1,5 liter): 1 db bárányfej, 2 db bárányoldalas, 10 dkg sárgarépakocka, 8 dkg zöldségkocka , 1 db magozott, héjazott paradicsom kockára vágva, 8 dkg húsos szalonnakocka, 6 dkg vöröshagyma aprítva, 1 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 db babérlevél, 6 db egész bors, 1 szál lestyán, só ízlés szerint, 50 ml tárkonyos fehéborecet, 2 tojássárgája, 80 ml tejszín, 2 evőkanál olívaolaj.
A húsgombochoz (6 adag): 30 dkg darált bárányhús, 1 tojás, 30 g zsemlemorzsa, só, őrölt bors, őrölt szegfűszeg ízlés szerint.
A velős palacsintához (3 db palacsinta): 2 tojás, 10 dkg liszt, 1 dl folyadék (tej, víz), 0,4 dl olívaolaj, 6-8 ág tárkony, só, 25 dkg bárányvelő, 4 dkg aprított vöröshagyma, 5-6 szál petrezselyemzöld, 2 ág menta, őrölt fehér bors.
Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 1 csipet kakukkfű, 1 csokor metélőhagyma, 5 dkg vaj, kevés citromlé, só, bors, olaj, 8 szelet citrom, paradicsomszósz, vegyes zöldség.
Hozzávalók: ½ kg tehéntúró, 400g cukor, 4 tojás sárga, 200g vaj, 1 csomag zselatin, ½ dl víz, 2 dl forró tej, vaníliacukor, narancshéj, 1 l tejszín, 150 g darált dió, 150 g darált keksz, 1 db narancs.
Hozzávalók: egy fél kiló liszt, 2 deka élesztő, tej, só, 2 tojás sárgája, vaj, cukor, dió, mák, reszelt citromhéj.