HTML

Friss topikok

2020-ra végleg kihallhatnak az elefántok

2008.08.04. 14:55 bellini

2020-ra végleg eltűnhet a földről az afrikai elefánt, az elefántagyar vadászok kegyetlen munkájának köszönhetően, derült ki egy amerikai kutatokból álló csoport tanulmánya alapján.

A Conservation Biology magazinban közölt kutatás eredményei alapján, melyet amerikai kutatok végeztek, kiderült, hogy ha továbbra is ilyen ütembe folyik az elefántvadászat, az afrikai elefánt 2020-ra végleg kihalhat, adja hírül a telegraph.co.uk.

Samuel Wasser, a Washington Egyetem munkatársa elmondta, hogy az afrikai elefánt kihalása 8%-ra növekedett, az orvvadászok munkájának következtében, az 1989-ben mért 7,4%-hoz képest, ekkor szigorították ugyanis az elefántagyar nemzetközi kereskedelmét.

A mostani tanulmány szerint az elefántagyar iránti kereslet olyan országokban növekedett, mint Kína, Japán és az Amerikai Egyesült Államok. Wasser és munkatársai arra hívták fel a figyelmet, hogy az afrikai elefánt nagy veszélyben van, akár harminc év alatt kihallhat.

A 80-as években csaknem 1 millió afrikai elefánt élt, évente pedig 70.000 állatot öltek meg. Jelenleg a világon 470.000 példányt tartanak számon.

Wasser szerint az afrikai elefánt eltűnése negatívként hat az állat ökoszisztémájára és a fauna többi elemeire is. Mindezek mellé hozzáadódnak az ökoturizmusban regisztrált veszteségek is.

Szólj hozzá!

Címkék: állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr30600042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása