HTML

Friss topikok

Bearanyozódott az István, a király!

2008.07.30. 17:44 bellini

A teltházas Aréna-beli István, a király előadásokkal egy időben jelent meg a darab zenei anyagának duplalemezes, újrahangszerelt kiadása, amelyen a Társulat szereplői éneklik a 25 éve töretlen sikerrel előadott dalokat. A megjelenést követően nem sokkal a Mahasz album-és válogatáslemez eladási listájának élére került. Ezen a héten pedig elérte az aranylemezt jelentő bűvös határt.

A lemez 25 éves díszlemezes kiadásán a Szörényi – Bródy szerzőpáros halhatatlan dalai új hangszerelésben hallhatóak, amelyeket az új generáció kiváló zenészeinek közreműködésével rögzítettek. A kiadványon a Magyar Televízió szereposztó tehetségkutató műsorának, a Társulatnak győztesei énekelnek.

A dupla lemezes kiadvány nemcsak zenei anyagában méltó az aranylemezes státuszra, hanem megjelenésben is. A Barcsik Géza által tervezett borító színeiben és jelképeiben is tökéletesen illeszkedik a jubileumi kiadás ünnepélyességéhez. A cd mellett egy kis könyvecske található a belső borítóban, amelyben az István, a király teljes szövegkönyve, a rockopera cselekménye és a teljes szereposztás olvasható. A Társulat szereplői az Aréna után Székesfehérváron is bemutatták az István, a király rockoperát, amely után a következő nagy előadásra készülnek a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A Társulat győztesei:
István - Feke Pál;
Koppány - Vadkerti Imre;
Sarolt - Éder Enikő;
Gizella – Simon Boglárka;
Réka - Herczeg Flóra;
Torda - Tóth Attila;
Táltosasszony - Fejes Szandra;
Laborc - Varga Lajos

Az István, a király 25 éves jubileumi kiadvány közreműködő zenészei:
Németh Zoltán – hangszerelés
Borlai Gergő – dob
Papesch Péter – basszus gitár
Lukács Péter – gitárok
Dorozsmai Péter – percussions
Németh Zoltán – zongora, billentyűs hangszerek
Gombai Tamás – hegedű, koboz
Karacs Gyula – brácsa
Gera Attila – duda, töröksíp, klarinét
Csejtei Ákos – szaxofon
Magyar Ferenc – trombita
Skerlecz Gábor – pozan

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar énekesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr10593084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása