HTML

Friss topikok

„CASTING minden” - Tímár Péter új filmje - ZENÉS FILMVÍGJÁTÉK

2007.11.21. 17:31 bellini

Rendező: Tímár Péter
Forgatókönyv: Kern András, Pataki Éva, Egressy Zoltán és Tímár Péter
Producer: Losonczi Gábor
Operatőr: Csukás Sándor
Vágó: Tímár Péter
Szereplők: KERN ANDRÁS, OLÁH IBOLYA, OROSZLÁN SZONJA, PUSKÁS PETI, REVICZKY GÁBOR, SCHERER PÉTER, VALLAI PÉTER, KÚTVÖLGYI ERZSÉBET, BALÁZSOVITS EDIT, FEKETE LINDA, KECSKÉS KARINA, TÓTH ÉVA, SZACSVAY LÁSZLÓ, IGÓ ÉVA, SIPOS IMRE, LENGYEL FERENC, MÓZES BALÁZS, SZENTE VAJK, PATAKI SZILVIA, VÁGÓ ZSUZSA, JANZA KATA, STEINER KRISTÓF és még sokan mások.

Tímár Péterék úgy gondolták, miután évek óta nem készült igazán nagy sikerű zenés magyar film, ráadásul a tehetségkutatók időszakában a téma is nagyon adja magát, ezt az adósságot mindenképpen rendezni kell. A film azonban csak ötletként használja a zenés tehetségkutatók legsikeresebbjét, a Megasztárt, nem arról szól. Nem is Oláh Ibolyáról - bár élete több szálon is komoly hasonlóságot mutat az általa alakított szereplővel.


Egy tévétársaság énekes tehetségkutató versenyt hirdet, elindul a Sztárhangár.

Novai Rezső (Kern András), egy hajdan szebb napokat látott dalszerző, énekes és zongorista. Miután évekkel ezelőtt a feleségét balesetben elveszítette, megcsömörlött, magánélete kisiklott, visszahúzódó és zárkózott emberré vált. Egy régi bérházban él egyedül. Kis presszóban zongorázik estéről-estére, a barátai is onnan kerülnek ki. Egyetlen dolog érdekli a zongorán kívül, a lóverseny.

Ormos Katinak (Oláh Ibolya) minden furfangjára szüksége van, hogy meggyőzze Rezsőt, készítse fel őt a dalversenyre. Kati egy nevelőotthonban takarítónő, abban az árvaházban, ahol addigi életét töltötte. Rezsőhöz egy hivatásos énektanárnő, a férfi régi szerelme - Juli (Tóth Éva) - küldi, mert ő nem volt képes megbirkózni a lány erős személyiségével. Rezső először hallani sem akar a tanításról, ám Kati - nevelőtanára, a Dadus (Kútvölgyi Erzsébet – “Anyácska”) hatására - nem hagyja magát, nyakára jár a férinak. Kideríti Rezső címét, elmegy a lakására, reggelit készít neki, mindent bevet, hogy rábeszélje, foglalkozzon vele. Végül sikerül.

Elindul a verseny…


Hogyan folytatódik innen Rezső és Kati élete? Hiszen egyikük már feladta ambícióit, másikuk pedig – pont ellenkezőleg – mindenáron csúcsra akar törni. Gyűlölet vagy szeretet, szerelem vagy barátság, minden vagy semmi, rengeteg a talány. Bár nem ismeri el, és nem is akarja, Kati életre kelti Rezsőt, a lány pedig elindul a karrier, a sztárság felé. Keményen dolgoznak a sikerért, és ez egyre közelebb hozza egymáshoz a két különös embert…

A modern Kati , és a nosztalgia világába menekült Rezső kapcsolatából sok-sok kedves humor származik. Rezső, aki titokban bele is szeret a lányba, egy csodálatos dalt komponál Katinak a döntőre…

Közben megismerjük a verseny további szereplőit, fiatalokat, akik hírnévre, elismerésre vágynak.


A filmben a 80-as évek újra hangszerelt örökzöld dallamai mellett az emberi kapcsolatok minden típusa felsorakozik, megismerhetjük a törtető sajtófőnököt Oroszlán Szonja személyében, a hírnévre vágyó pizzafutárt, akit Puskás Peti alakít és akit egy rövid románc erejéig Ormos Katival is összehoz a kedves történet. Persze a remek fiatal énekes-színészek alakítása mellett a régi „öregek“ is hozzák a tőlük megszokott színvonalat, jó esély van rá például, hogy Szacsvay László filmbeli kedvenc szava akár szállóigévé is válhat...

A filmet a Tv2 stúdiójában, az első Megasztár díszletében forgatták, persze ez csupán egy helyszíne a garantáltan minden korosztályt megmozgató, vidám, érzelmes, zenés vígjátéknak, melyről 2008. január 10-től bárki meggyőződhet, ekkor kerül ugyanis a Casting a mozikba. Jó szórakozást!
















Az alábbi dalok feldolgozásai hallhatóak a filmben (a filmben énekli):

Darabokra törted a szívem: Demjén Ferenc – Bergendy (Pataki Szilvi)
Mélyvíz: Demjén Ferenc - Menyhárt János - Herpai Sándor - Lerch István – V-Motorock (Csórics Balázs)
El kell, hogy engedj: Demjén Ferenc (Oláh Ibolya)
Egy rozoga ház: Demjén Ferenc - Latzin Norbert – Eszményi Viktória (Pataki Szilvi)
Fekszem az ágyon: Demjén Ferenc - Menyhárt János - Herpai Sándor - Lerch István – V-Motorock (Fekete Linda)
Hotel Menthol: Fenyő Miklós - Novai Gábor – Hungária (Puskás Peti)
Szólj rám ha hangosan énekelek: Presser Gábor - Adamis Anna –LGT (Oláh Ibolya-Kern András)
Mondd mire van: Presser Gábor - Adamis Anna – LGT (Vágó Zsuzsi)
Szeress nagyon: Barta Tamás - Adamis Anna – LGT (Puskás Peti)
Érints meg engem: Freinreisz Károly - Adamis Anna – LGT (Közös dal kivéve Kern András)
Vándor milyen az út: Németh Zoltán - Tardos Péter – Apostol (Csórics Balázs)
Azon a szombat éjszakán: Tardos Péter - Markó András – Gemini (Szente Vajk)
Szóljon a zene: Komár László (Vágó Zsuzsi)
Folyóparton ülve: Papp Tamás – Skorpió (Szente Vajk)
Volt egyszer egy lány: Illés Lajos - Bródy János – Koncz Zsuzsa (Oláh Ibolya)
Előre nézz babám: Bródy János - Freinreisz Károly – Koncz Zsuzsa (Fekete Linda)
Ördögből angyal lehetnél: S. Nagy István - Auth Ede – Mátrai Zsuzsa (Oláh Ibolya)
Még egy utolsó fröcsöt: Bus József - Jaminszky László (Kern András)
Lady Carneval: Tardos Péter (Hermann Gábor)
Ég és föld között: Bódi László – Koncz Zsuzsa (Koncz Zsuzsa video klipp)
Valaki kell, hogy szeressen: Illés Lajos, Bródy János – Koncz Zsuzsa (Pataki Szilvi)
Szép álmok vége: Illés Lajos, Bródy János – Koncz Zsuzsa (Pataki Szilvi)

9 komment

Címkék: média zene tv mozi magyar színész sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr47237190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.11.21. 19:22:41

Tyű! Ez is biztos nagy siker lesz! Hehe! Garancia rá a stáblista, kiknek nyóóócvan százaléka olyan tehetségtelen, hogy a fal adja a másikat.
De a sok sznob majd erre is csorgatja. Ja, a nyálát.

georgorsos-paret 2008.01.07. 23:36:46

Tisztelt Olvasók! A legtöbb dal szerintem a hetvenes években született (pl., Egy rozoga ház) Latzin-Demjén 1976. De az 'Előre nézz babám című szerzeményhez vajon mi köze volt Frenreisz Károlynak, azt jó lenne tudni, ugyanis az említett Koncz Zsuza dal a 'Ne vágj ki minden fát" c albumnak a nyítódala, amelyet Szörényi Levente zenésített meg, s Bródy János írta a dal szövegét. Oh, azok a csodálatos 70' esztendők zenei termékei, akkor még igen is jól tudtak zenét írni, hangszerelni, szöveget írni, előadni. Oh, reméelm, Latzin Norbert zeneszerzőnek nem kell a sírjában megfordulnia. A témaválasztás okos, hiszen intő példa, s inspiráció is lehet a mai embernek, aki éppen zeneszerzésre, dalok komponálására adja kis fejecskéjét. Egy Latzin Norbert rajongó a tübingeni egyetem katredrájáról, aki még ismerte a tehetséges zeneszerző zsenit. Aki nem hiszi, kérdezze meg (z.B) pl., Sztevanovity Zoránt, Eszményi Viktória úrnőt, Bergendy Istvánt, de Demjén Ferenc és Hajdu Sándor is szívesen méltatná Norbi bácsi zenei zsenialítását. Üdv georgorsos-paret

Vere Tünde 2008.01.22. 12:42:50

én megnéztem a filmet és közönségtali is volt
sztem nem kéne lehúzni egy filmet ha még nem láttad és mert te nem mindenkit ismersz vagy vagy róla jó véleménnyel
sztem jó volt

Frag 2008.02.06. 01:30:12

Nem láttam a filmet, de a plakát szerintem önmagáért beszél.
Sikerült megalkotni az évtized legszarabb filmcímét, iszonyat otrombán körbefotosoppolni (ezt biztos valamelyik barom munkatárs barom rokonának barom haverja csinálta húsz perc alatt), és olyan taglineokkal feldíszíteni, amitől ép ízlésű ember legalábbis illedelmesen elfordul. "Mai szárok a hetvenes évek slágereivel!" Ne vicceljünk már. Tévében még csak-csak (ott is inkább hétköznap), ahol két szám közt az idióta műsorvezetők inzultálják egymást. "Zenés filmvígjáték". Ilyen komolyan nincs. Egy zenés vigjáték plakátjára nem írják rá, hogy zenés filmvígjáték. Ha a címből és a képekből nem derül ki, akkor úgy kell nekik. Ennyire ne nézzenek már hülyének. Szóval azt hiszem nem túl bizalomgerjesztő, és inkább kihagyom.

georgparet 2008.02.26. 00:47:59

A filmet megnéztem, de szánalmas volt. A 70'-es évek zenei világát epigonok hada próbálta visszaidézni, de sikertelenül. Szerencséebb lett volna, ha a film betétdalait eredetiben hagyni, úgy van jó s kész. Erre kiadni pénzt, hát jobb filmre nem tellett. Egyetlen pozitív hozadéka a filmnek, hogy az ifjak szerepeltek, akiknek kell az ismertség, hiszen ha úgysem tudnak maradandó 'slágert' írni, legalább a képük maradjon, forogjon ebben a sarkaiból kifordult retro világban, ahol nem teremnek tehetséges szerzők, sem színészek. Döbbenettel egy befogadó

V10R1C4 2008.02.26. 01:49:04

Nem láttam a filmet, ami azt illeti, ugyanolyan tucatmagyar tucatfilmnek tűnik, mint a többi. Ugyanolyan tucatmagyar összecsapott tipóval, plakáttal, ami sajna jellemző és kirobbanthatatlan én nem is tudom, mióta... Kár, mert amúgy én nem vágnám le ennyire ezeket a "Megasztárosokat", bármennyire is divat. Slágereik azért nincsenek, mert az emberek agya telítve van így is címekkel. Hallunk jó számokat, de a címük már nem fér be. Ami a retrózást illeti, már nekem is hóttelegem van belőle, főleg nem jó elegy az, hogy magyar+retro... és itt nem valami csinált külföldieskedés dolgozik bennem, csak ezt látom.

georgparet 2008.02.28. 21:25:25

Egy sláger, skágergyanús dal egyik alapja az, hogy a fülbemaszó dallam mellett a könnyen megjegyezhető sorok és hangzatok szerepeljenek. Az, hogy rengeteg infó áramlik át,az emberek agyában, ettől még meg lehet ítélni a jó és a rossz dal közti differenciát.
A retró divatja az a 90'es években látott napvilágot,amikor is a régebbi lemezeket előkapva letakarítjuk a port róla, kissé a korhoz igazítva digitalizáljuk, áthangszereljük a dalokat. Hogy külföldi minta lenne a mérvadó- ezt is el lehet hinni, de sokkal inkább arról van szó, hogy egy kiüresedés, egy ötleteket nélkülző, egy a zenét már.már csúf (hangzavarral, számítógépek kompjuterek műanyagvilágával)járulunk hozzá a már meglévő tonalitás hanyatlásához. Ehhez járulnak más egyéb negatív jelenségek is. Bízom benne, hogy majd születni fognak tehetséges, zenéhez értő emberkék is. Amikor a filmben felcsendült a Rozoga ház c (Latzin-Demjén) dal, jól eső érzéssel repültem egy kis időutazásra vissza a gyerekkorom ba, amikor is egy hülye rendőr a hátam mögött verte a taktust( persze tévesen, még rytmusérzéke is egyenlő volt az IQ-val = 72 alatt (Imbecillis) - mondjuk egy Fonográf vagy éppen egy Bergendy koncerten. Én kérek, elnézést így útólag mindkét zenekartól és rajongóitól egyaránt. Egy még a latzini zenén felnevelkedett egy férfiú.

Valaki Aki 2008.06.29. 00:08:31

Ilyen az amikor egy nagyképű, amatőr producer egy teljesen szétcsapott és a mai dolgokkal abszolút nem képben levő rendező megerőszakol egy teljes stábot.

Boony 2010.01.30. 15:11:03

Léci segítsetek!!
A casting minden című filmben van egy betétdal, azaz nem is dal csak egy gitár melodi amiről semmit nem tudok és nagyon szeretném megszerezni.
PLIIIIZ :)
süti beállítások módosítása