HTML

Friss topikok

Húsvéti receptek

2009.04.10. 12:13 bellini

Bárányfejleves húsgombóccal és velős palacsintával

A bárányfejleveshez (kb. 1,5 liter): 1 db bárányfej, 2 db bárányoldalas, 10 dkg sárgarépakocka, 8 dkg zöldségkocka , 1 db magozott, héjazott paradicsom kockára vágva, 8 dkg húsos szalonnakocka, 6 dkg vöröshagyma aprítva, 1 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 db babérlevél, 6 db egész bors, 1 szál lestyán, só ízlés szerint, 50 ml tárkonyos fehéborecet, 2 tojássárgája, 80 ml tejszín, 2 evőkanál olívaolaj.

A húsgombochoz (6 adag): 30 dkg darált bárányhús, 1 tojás, 30 g zsemlemorzsa, só, őrölt bors, őrölt szegfűszeg ízlés szerint.

A velős palacsintához (3 db palacsinta): 2 tojás, 10 dkg liszt, 1 dl folyadék (tej, víz), 0,4 dl olívaolaj, 6-8 ág tárkony, só, 25 dkg bárányvelő, 4 dkg aprított vöröshagyma, 5-6 szál petrezselyemzöld, 2 ág menta, őrölt fehér bors.

Tovább >>>

Bárányborda fűszervajjal

Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 1 csipet kakukkfű, 1 csokor metélőhagyma, 5 dkg vaj, kevés citromlé, só, bors, olaj, 8 szelet citrom, paradicsomszósz, vegyes zöldség.

Tovább >>>

Tehéntúros narancs torta

Hozzávalók: ½ kg tehéntúró, 400g cukor, 4 tojás sárga, 200g vaj, 1 csomag zselatin, ½ dl víz, 2 dl forró tej, vaníliacukor, narancshéj, 1 l tejszín, 150 g darált dió, 150 g darált keksz, 1 db narancs.

Tovább >>>

Diós és mákos kalács

Hozzávalók: egy fél kiló liszt, 2 deka élesztő, tej, só, 2 tojás sárgája, vaj, cukor, dió, mák, reszelt citromhéj.

Tovább >>>

 

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét receptek recept húsvéti recepetek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr611057545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása