HTML

Friss topikok

Az Aston Martin gyártja a világ legdrágább autóját

2008.08.15. 14:36 bellini

Az Aston Martin autógyártó cég 2009-től piacra dobja a világ legdrágább autóját, melynek értéke eléri majd a 2,3 millió dollárt, adja hírül a brit Autocar publikáció.

A One-77 névre keresztelt járgány egy kézileg gyártott coupe lesz, belőle azonban csupán 77 darabot gyártanak. Árával pedig kiüti a jelenleg legdrágább Bugatti Veyron Roadster autót, melynek értéke 1,7 millió dollár, és melyet 80 példányban készítettek.

"Teljes mértékben egy különleges autóról van szó, mely új utat nyit. Minden autó egyedileg lesz elkészítve." - nyilatkozta David Richard, az Aston Martin elnöke. Az autó gyártása 15 hónappal ezelőtt kezdődött meg, vázát pedig alumíniumból készítik el.

A One-77 tulajdonosai nemcsak egy autót vásárolnak majd, hanem egy élményt is egyben, véleményez a brit publikáció. A hírek szerint a vásárló a cég designereivel és mérnökeivel álmodhatja meg saját autóját.

A One-77 egy hétliteres V12-es motort rejt, mely 3,5 másodperc körüli 0-100 km/h-s gyorsulást és 320 km/h körüli végsebességet garantál.

Az Aston Martin már egy 500 személyből álló listát is kialakított, az esetleges ügyfelek nevével, egy brit fogadóiroda pedig arra hívta fel ügyfeleit, találják ki az első járgány tulajdonosának nevét. Az első három esélyes között szerepel David Beckham, Jay Kay és Roman Abramovici neve.

Az Aston Martin értesülések szerint idén novemberben lép be a román autópiacra.

1 komment

Címkék: hír autó business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr94617351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magneto 2008.08.17. 15:15:13

valami nem stimmel az összegekkel a cikk elején.
süti beállítások módosítása