HTML

Friss topikok

Már a Samsung a világ második legnagyobb mobilgyártó cége

2007.08.03. 16:17 bellini

Sikerült a Samsungnak előrelépnie az év második negyedében, így maga után utasította az eddig második helyen szereplő Motorolat. 13,7%-os piaci részesedésével a Samsung lett a világ második legnagyobb, mobiltelefonokat gyártó cége a világon.

13,7%-os piaci részesedésével a Samsung lett a világ második legnagyobb mobiltelefonokat gyártó cége, szemben a 13%-al, amit az eddigi négy éven keresztül produkált.

Világszinten az év második negyedében mintegy 372,2 millió mobilkészüléket értékesítettek, ez 16,5%-os növekedést eredményez a tavalyi évhez képest.

A Motorola igencsak gyenge eredményeket tudott felmutatni az év első hat hónapjában, ennek köszönhetően elvesztette a második helyezését, a legnagyobb mobilgyártók toplistáján.

Az IDC szerint az év második negyedében a Motorola 35,5 millió készüléket értékesített, ez 31,6%-os csökkenést jelent a tavalyi év hasonló periódusához képest.

Jelenleg a gyártó részesedése 13%-k, a tavalyi évben ez az érték elérte a 22,1%-ot.

Idő közben a Samsung 37,4 millió készüléket adott el az év utolsó három hónapjában, ez 48,4%-os növekedést eredményez a tavalyi évhez képest, piaci részesedése pedig eléri a 13,7%-ot. Kiemelkedő teljesítményét leginkább az Ultra Edition és az Ultra Special szériáknak köszönheti.

Olvasd tovább a cikket ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil hír business érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr51131573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása