HTML

Friss topikok

Fusio Group - STICKMAN

2007.06.13. 12:52 bellini

2007 Januárjában került rögzítésre a Fusio Group immáron negyedik, STICKMAN  című lemeze. Az új album - akár csak az előzőek - Szendőfi Péter vadonatúj szerzeményeit tartalmazza, melyek más eddig megjelent lemezen nem hallhatóak.

Egy-két szerzeményben ismét visszatér az elektronika, mint ahogy az jellegzetessége volt a régebbi lemezeknek, de itt csak színfoltként hallható néha egy-egy effektszerű hangzás, vagy aláfestés. A dalok mindegyike külön-külön jellegzetes karakterrel bír, mégis az album egységes stílust és hangzást mutat.

 
Csak néhány érdekesség: A felvételek most is – ahogy mindig – nagyon jó hangulatban zajlottak, leszámítva Szendőfi és Barabás küzdelmeit az influenza vírussal. Néhány jól sikerült nóta felvétele orbitális pizza rendelésbe torkollott. A harmadik „Pros & Cons” című track végén hallható YODA hangszínen elhangzó kis mondatocska is egy ilyen után született meg Barabás Tomi szájából, amikor bejátszott valami figurát, ami nem feltétlenül passzolt a nóta végéhez.

Ennek magyarázataként mondta bele a beszélő mikrofonba azt az ominózus „Csak egy ötlet volt, kivághatod” mondatot. De legalább a mondat rímel..

 A több mint tíz éves múltra visszatekintő zenekar Stickman-je a legkerekebb, legkiforrottabb lemez az eddigiek közül. Az ország első vonalbeli muzsikusaiból álló együttes egy újabb lépést tett előre sajátos stílusa és hangzásvilága megalkotásában.

 A lemez érdekessége még a borító, amely a művész édesapjának kezemunkáját dicséri. Az ember nagyságú acélszobrot Szendőfi Attila a kert végében otthagyott, selejtre ítélt hulladékból alkotta meg. A figura merev, mint egy igazi Stickman - pálcikaember, mégis rendkívül dinamikus és lendületes. Külön karakter a mosolygós arc a félre fésült frizurával, ami alapvetõ mottója lett az albumnak.

 A friss album bemutatására elsőként az Almássy Téri Szabadidő Központ Jazz klubjában kerül sor Június 20-án 20 órától. A nagyszabású koncertet a Duna Televízió is rögzíti majd az ottani jazzsorozat kiemelt részeként. A hallgatóság nemcsak az új album teljes tartalmával, de néhány régi közkedvelt Fusio Group nótával is találkozhat aznap este.

Szólj hozzá!

Címkék: zene celeb bulvár hír sztár megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr697938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása