HTML

Friss topikok

Válogatás az MTV karácsonyi műsoraiból

2009.12.17. 14:08 bellini

A Magyar Televízió idén karácsonykor is gazdag műsorkínálattal kedveskedik nézőinek. Az összeállítás a Vallási és Egyházi Műsorok Szerkesztőségének ajánlatát gyűjtötte csokorba.
 
A karácsonyt megelőző adventi időszakban a Magyar Televízió számos műsorral várja hívő és a hit kérdéseivel foglalkozó nézőit. December 20-án a Krisztus nyomába indulnak című összeállításban Blanckenstein Miklós, az esztergomi szeminárium rektora beszél a Magyar Katolikus Egyház papképzéséről, a teológus fiatalok és a közösségek kapcsolatáról (9.40 m1, 14.05 m2). Ugyancsak aranyvasárnap, a Katolikus válaszok sorozatban Székely János püspök értekezik olyan, a szélesebb közvéleményt is foglalkoztató kérdésekről, mint a Biblia hitelessége, az apokrif evangéliumok, vagy éppen a közelmúltban sok vitát kiváltó Da Vinci kód című könyv. (10.05 m1, 14.05 m2)
 
A vasárnapi Evangélikus magazin összeállítása is az ünnepkörhöz kapcsolódik. A karácsony misztériumát kereső, az adventi várakozásban élő hívek gondolatait fogalmazza meg interjúkkal, hiteles példák bemutatásával. (10.45 m1, 13.05 m2)
 
A karácsonyi éjféli szentmisét a Magyar Televízió a budapesti Irgalmasrendi kápolnából közvetíti. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kozma Imre Irgalmasrendi szerzetes. „Hozzánk, tanácstalan, nyugtalan emberekhez - akiket a gazdasági válság miatt fekete karácsonnyal is riogatnak - egy hihetetlen üzenet érkezett” – idéz a híveknek megfogalmazott gondolataiból a rend vezetője. „Van számunkra Megváltó, aki meg akar gyógyítani, meg akar menteni bennünket. Bele kapaszkodhatunk, mint egy horgonyba, rábízhatjuk magunkat, s közben csillagként mutatja az utat.”
 
A református karácsonyi ünnepi istentiszteletet december 25-én, délelőtt 10 órakor, a Fasori Református templomból egyenes adásban közvetíti az MTV mindkét csatornája. Végh Tamás lelkipásztor igehirdetését János evangéliumának szavaira építi: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” A lelkipásztor bibliai magyarázatában kifejti: ”Isten Jézus személyében a földre telepítette a mennyországot. Olyan forrást nyitott, amelyből élet, erő, áldás, segítség árad mindennapi életünkbe.”
 
Karácsony napján XVI. Benedek pápa hagyományos karácsonyi üzenetét és Urbi et Orbi áldását közvetíti Rómából délben a Magyar Televízió.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr711604450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása