HTML

Friss topikok

A Dance With Me különleges előadásával búcsúzott Ádok Zoli

2009.05.04. 12:50 bellini

Felkészültek a magyarok az Eurovíziós Dalversenyre, jövő héten el is indulnak Moszkvába, hogy 42 ország között bemutassák produkciójukat. Ádok Zoli és csapata két hónapja szinte minden nap próbált, a végleges koreográfiát, fellépő ruháikat azonban meglepetésnek szánják. A Magyar Televízió április 29-én köszönt el fellépőitől a budapesti Orosz Kulturális Központban. 

 
Energiára, szerencsére és töretlen optimizmusra lesz szükségetek Moszkvában– mondta Várkonyi Attila, a Magyar Televízió szórakoztató főszerkesztőségének vezetője, amikor az MTV jelképes útravalóit átnyújtotta Ádok Zolinak, három táncosának, Béli Titanillának, Karsai Zitának, Papp Timinek, valamint a két háttérénekesnek, Heincz Gábor Bigának ésa karibi születésű Kasai Jnoffinnak, aki egyben a dal angol nyelvű szövegének a szerzője is.
 
A vendégek legnagyobb meglepetésére a csapat egyedi stílusban, unplugged-koncertszerűen adta elő a magyar versenydalt. A Dance With Me először és valószínűleg utoljára hangzott el ebben a formában, Kasai zongora és Biga akusztikus gitár kíséretével. Bár az előadók itt sem árultak el részleteket koreográfiájukról és ruháikról, annyit elmondtak, Magyarország eddigi leglátványosabb produkcióját készülnek színpadra vinni május 12-én, Moszkvában. A búcsúztató orosz partin fellépett Szulák Andrea is, akit 1993-ban, első magyar indulóként nevezett az MTV az Eurovíziós Dalversenyre. Andi az I will survive című dalt énekelte el kissé izgulós utódjának.
 
„Az Eurovíziós Dalverseny ma is százmilliókat szögez a képernyő elé. 53 éves múltjával nemcsak a világ legrégebb óta sugárzott televíziós produkciója, de kétségtelenül a legnagyobb és legnézettebb tévés show-műsora is idézte felGundel Takács Gábor, a dalverseny kommentátora az öreg kontinens fiatal zenerajongóit évről évre lázba hozó viadal hagyományait. Ez A Verseny, amelynek az elmúlt fél évszázadban ezernél is több slágert köszönhet Európa és a világ. Az idén 42 ország közszolgálati televíziója küld versenyzőt, és 47 ország közvetíti a május 16-i döntőt " . Amagyarok május 14-én, csütörtökön állnak színpadra először, a két elődöntő közül a másodikban.
 
A Magyar Televízió 1993-ban küldött először versenyzőt a közszolgálati televíziókat tömörítő Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének Eurovíziós Dalversenyére. Szulák Andreát követően Bayer Friderika, Charlie, Szigeti Csaba, a VIP együttes, a NOX, Rúzsa Magdi és Csézy képviselte eddig az MTV-t és Magyarországot a százmilliós nézettségű televíziós show-ban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr181102033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása