HTML

Friss topikok

Az év duettlemez-szenzációja a musicalszínész-házaspártól!

2009.04.03. 14:05 bellini

Polyák Lilla és Homonnay Zsolt művészpár. Ketten két kisfiút nevelnek, és ketten - kilenc évvel első házasságkötésük után - nemrég az egyház előtt is örök hűséget fogadtak egymásnak. Ketten. Ez a címe első közös lemezüknek is.

Az Operett Színház roppant népszerű musicalszínész házaspárja, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla számtalan színpadi és zenei téren elért siker után most egy közös produkcióban is megmérettetik magukat. Bár közös produkció, mégsem beszélhetünk szoros értelemben vett duettlemezről, hiszen az albumon szereplő 13 dalból csak hét a duett, a másik hat pedig szóló felvétel. "Az album címválasztása, a 'Ketten', nem csak arra utal, hogy ketten énekelünk. Azt is jelzi, hogy mindketten így vagy úgy benne vagyunk a másik dalaiban. Míg Lillának én írtam a szövegeket, addig ő az én számaim szólamszétírásait készítette. A lemez nagy erényének érzem még, hogy vannak rajta kifejezetten nekünk íródott dalok is" - mesélte Homonnay Zsolt a lemez kapcsán.

Amikor "Ketten" együtt énekelnek, az már eleve egy különleges zenei élményt nyújt, hiszen a két művész teljesen különböző zenei hangzást képvisel. Ahogyan a musicalek esetében is, Zsolt inkább a klasszikus vonalat, míg Lilla a jazz-pop irányt viszi. A két stílus találkozása egy nagyon érdekes egyveleget eredményez. Ez a különleges hangzás kap hangsúlyt végig a lemezen, hogy aztán végül egy összeforrott, egységes produkciót, egy különleges zenei élményt alkosson.

Remélhetőleg sokaknak okoz majd örömet, hogy előadásukban élvezhetik a népszerű zenés vetélkedő, a "Csináljuk a fesztivált" két dalát, melyek eredeti nyelven, bónusz trackként kerültek a lemezre. Lilla előadásában a fesztiválgyőztes "Woman in Love" (Barbra Streisand), Zsoltéban pedig a "My Way" (Frank Sinatra). Ezeken kívül még 2-2 szóló került a korongra: Lillától két Lara Fabian-feldolgozás ("Eskünk", "Örökké"), melyeket itthon még nem énekelt más. E dalokhoz Zsolt írta a magyar szöveget, így az eredmény szintén kettőjük közös munkájának gyümölcse. Ez a két fantasztikus feldolgozás dalt az Adagio közönsége már hallhatta, hiszen egy-egy koncertjükön elhangzottak, és most a lemezen újra élvezhetjük Lilla előadásában.

A duettek nagyobbrészt könnyűzenei slágerek újragondolásai, átdolgozásai - például Billy Joel Honesty című nótája, Whitney Houston és Enrique Iqlesias hatalmas sikerű duettslágere, a "Could I Have This Kiss Forever", az Il Divo és Céline Dion közös száma, az "I Believe in You", valamint az albumon szerepel a "Time to Say Goodbye" örökzöld szerzemény is.

"Mindenféle-fajta világ találkozik tehát ezen a lemezen, amely különös módon mégis egységet alkot, reméljük a közönség is szeretni fogja."

Szólj hozzá!

Címkék: média zene magyar énekes énekesek énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr31043918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása