HTML

Friss topikok

Mark képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen!

2009.02.03. 18:26 bellini

Többórás válogatás után megszületett a Magyar Televízió döntése: az idén Mark képviselheti Magyarországot a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen. Az öttagú szakmai zsűrinek az elmúlt három hét alatt beérkezett százöt dalból kellett kiválasztania azt, amelyik várhatóan megállja a helyét a rangos megmérettetésen. A dalt a Fonogram gálán, február 11-én hallgathatják meg élőben az m1 nézői.

Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból február 3-án, kedden elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki az MTV versenydalát.

Szulák Andrea, a zsűri egyik tagja, aki elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, elmondta: "Mark Vigyen a szél című száma rendkívül dinamikus, fiatalos, az előadó fiatal kora ellenére elért eredményei pedig garantálják, hogy biztosan helyt tud állni a nemzetközi porondon is." A dal szerzője a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fűződnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy épp az Alcazar.

Az egész napon át tartó zsűrizés folyamatáról Lengyel Zsolt rendező nyilatkozott: "a válogatás során az volt a fő szempontunk, hogy a magyar versenydal megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek, továbbá alkalmas legyen arra, hogy erős színpadi produkcióként jó helyezést érjen el Moszkvában."

Mark 1989-ben született Németországban. Operaénekesnő édesanyja kiskorától tanította énekelni Markot. Négy évig zongorázni, majd fuvolázni tanult. Mark 2004-ben költözött Magyarországra, és hamarosan be is robbant a hazai zenei életbe az S.O.S. Szerelem! című film betétdalával. Négy kislemeze mellett két nagylemeze jelent meg eddig, a 2007-es Ments meg szerelem! és a 2008-as Nem elég című album. 2007-ben a Viva Comet gálán ő lett az év új előadója, 2008-ban pedig a Fonogram gálán már mint az év felfedezettjét és az év hazai popalbumának előadóját ünnepelhették rajongói.

Lengyel Zsolt azt is elmondta, hogy az ő feladata lesz a magyar versenyző felkészítése a moszkvai fesztiválra, beleértve a dal megfelelő színpadi megjelenítését is. "Nagy munka áll még előttünk, hamarosan meg is kezdjük a felkészülést, hiszen már most látszik, hogy erős mezőny lesz" - tette hozzá az ismert televíziós szakember, aki már a február 11-i Fonogram gálán is közreműködik a produkció megvalósításában.

Több ország ugyanis már bejelentette indulóját: a britek magát Andrew Lloyd Webbert kérték fel a dal megírására, a franciák egyik legjobb előadójukat, Patricia Kaast küldik, a dánok pedig egy Ronan Keating-szerzeménnyel indulnak.

Szólj hozzá!

Címkék: énekes eurovision

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr4920727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása