HTML

Friss topikok

HEAVEN STREET SEVEN - Jazz

2008.11.20. 09:43 bellini

Hallottunk már berobbanó első lemezről, másodikról, ami sok mindent eldönt, nehéz harmadikról, és így tovább. De különleges nyolcadikról? Arról hallott már valaki? Tessék: itt a Heaven Street Seven új albuma, a Jazz.

„Szerettünk volna egy kicsit kibújni a bőrünkből. ’Kibújni a bőröndből’, ahogy a lemez egyik közepesen szellemes beceneve szólt. Ezért is van, hogy Tövisházi Ambrust hívtuk producerként a lemez munkálataira. Markáns ízlése van, olyan lemezeken dolgozott az elmúlt időkben, amelyeket érdekesnek találtunk, ráadásul nem pontosan, sőt kifejezetten nem az a zenei ízlése, mint nekünk, bizonyos dolgokat egészen másképp közelít meg, mint akármelyikünk. Ez azért érdekes, mert sosem árt egyik kicsit pofon vágni, kibillenteni magunkat, átbucskázni az esetleges rutinokon, tükröt (esetleg éppen görbe tükröt) tartani magunk elé. Szerettük volna, tehát, a meglévő hevenyes világot kicsit újrakavarni.” – nyilatkozta a zenekar.

És így is lett. Játékos, lélegző, lényegre törő, tempós és élettel teli HS7-album született. És bátran szélsőséges is, meg kísérletező. Ezen a lemezen hallható a zenekar eddigi leggyorsabb száma (a címadó, zúzós-garázsos Jazz) és az eddigi leglassabb (a szívfacsarós Mától nem számolom). Hallhatunk beates, „próbatermes” hangzású és csilingelősebb vagy harapósabb gitárpop számokat (az egyiket, csak úgy mellesleg, fafurulyával), és vannak olyan dalok, ahol az akusztikus gitár meg a mandolin viszi a prímet. Sőt, olyan is (a lemez egyik legsikerültebb dala, a Ne menj vissza a régi cukrászdába), ahol az akusztikus gitárok mellett lábdobogás és taps tolja a natúr ritmust.
A Heaven Street Seven vadonatúj albuma november 21-én kerül a boltok polcaira.

 
www.hs7.hu

Szólj hozzá!

Címkék: zene album énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr84779052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása