HTML

Friss topikok

Ágnes dalával kampányol a Greenpeace

2008.10.28. 12:14 bellini

Ágnes és a Greenpeace összefognak, a dalszerző-énekesnő Beteg A Föld című száma ugyanis úgy megtetszett a szervezetnek, hogy megegyeztek Ágnessel: adja nevét és dalát közös célok szolgálatára. A szám egyébként az egykoron Ágnes Vanilla művésznéven megismert kivételes adottságú dalszerző-énekesnő új, A Gömb című lemezén jelent meg, és részben az október 31-i Petőfi Csarnok nagykoncerten forgatják majd hozzá a videóklipet.

Ágnes egy spontán találkozó alkalmával került olyan összhangba a Greenpeace-szel, hogy egy feltehetőleg hosszú távú együttműködés született belőle.

– Egy váratlanul adódott alkalommal szóba elegyedtem a Greenpeace tagjaival, aztán megtalálták a Beteg A Föld című dalt a lemezen, ami nagyon megtetszett nekik, hiszen már a cím is utalás a szervezet munkájára. – kezdte Ágnes. Én ugyan egy kozmikusabb értelembe vett környezettudatosságról beszélek a dalban, más, a szabad szemmel nem látható lélektani betegségről, az erkölcsi hanyatlásról is, tehát az életterünk pusztulásának hátteréről.  Hiszen az ember észre sem veszi, hogy mekkora ajándék a föld. Elfelejti ezt, és azt hiszi, hogy hatalma van a természet fölött, harcol vele, mintha az ellensége lenne. Holott szimbiózisban kellene élnünk vele. Sőt, a nálunk jóval hatalmasabb erőit inkább a szolgálatunkba kellene állítani, szó szerint és spirituális értelemben egyaránt. A források a rendelkezésünkre állnak, amíg nem pusztítjuk el őket. A Greenpeace magára vette és konkrétabb, direktebb formában értelmezte a sebhelyeket, amikről énekelek, így ez lesz a weboldaluknak a háttérzenéje. Együttműködünk, én a zenémmel segítem a munkájukat, ők pedig a világkampányaik fantasztikus felvételeit bocsátják a rendelkezésemre részben tragikus természeti katasztrófákról, amiket a videóklipben fogunk felhasználni. A klip egy részét egyébként az október 31-ei koncertemen forgatjuk a Petőfi Csarnokban, amire külön látványelemekkel is készülünk. De lesz egy Greenpeace változata is a klipnek, melyben sokkal több lesz az ő felvételeikből, illetve nem csak a magyar, hanem a nemzetközi Greenpeace is használhatja majd a dalt, így először elkészítünk egy angol és egy orosz feliratos videóklipet, majd egy angol nyelvű verziót is. Ezt majd felkiáltójelként, felhívásként használhatja a szervezet szerte a világban. Én pedig ennek nagyon örülök, mivel én is hiszem, hogy vissza lehet fordítani a folyamatot, ami elindult a világban, csak mindannyiunknak figyelnie kell a természet és az ember hatalmi viszonyaira. És szerintem ez a korszakunk egyik legnagyobb feladata – mesélte lelkesen a művésznő.

A Greenpeace és Ágnes együttműködése már a pénteki koncerten a Petőfi Csarnokban kezdetét veszi, hiszen a szervezet aktivistái is jelen lesznek egy standdal és kampányolnak földünkért az énekesnővel karöltve. A fellépésre az ismert jegyirodákban és az összes lottózóban belépő vásárolható 3.500 forintért.

Szólj hozzá!

Címkék: zene celeb magyar sztár énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr61736140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása