HTML

Friss topikok

MADITA

2008.10.22. 20:00 bellini

Madita 2005-ben megjelent albumával meggyőzött minket arról, hogy a dívák nem tűntek el. Mindent, amit megérint vagy elénekel, ópiumként leng körül az emancipált nőiesség. Egyszerre erős és felszabadító. Behatol a szívekbe és otthagyja érintésének emlékét. "Too" című új albumával is ezt teszi.

Madita dalszövegei szerelemről, életről szólnak és mindkét témáról kacéran ironikusan énekel. A metafórákba burkolt szójátékok beszivárognak a tudatalattiba. A legalapvetőbb érzéseket hívják elő, amik szétáradnak bennünk, amint érintkezésbe lépünk a zenével. Ez Madita: érzéki, érzékeny, csábító és nagyon kritikus.

Mindezek a jellegzetességek megtalálhatók Madita munkáin, habár a hölgy producere és társszerzője, DZihan szintén jelentős szerepet játszik a stílus kialakításában. DZihan írja és játssza fel a fúvósokat és a basszust is, a múlt lehelletét teszi bele a zenébe. A bevált és eredeti megoldások játékos keveréke frisseséget hoz Madita zenéjébe, ami hamar nagyon szerethetővé teszi a dalokat. Édes függőséget okoz, amitől nem vágyunk megszabadulni.

Kétségtelen, hogy az új, "Too" című album lélegzetelállító. Ez a nem mindennapi korong több meglepetést is tartogat számunkra. A "Better Brother", "Deep Down", "Because" és a többi dal képes olyan képeket varázsolni, melyeket összefűzve olyan filmet kapunk, amiben bárki főszereplőnek érezheti magát, ha akarja.

Az érzékek pazar játéka a lejátszó gomb megnyomásával kezdődik, de nem ér véget az utolsó dallal. A zene tovább forog és éli a maga életét máshol a világban. 13 új dal, melyek a saját útjukat járják, behatolva minden sejtbe, hogy "Maditációs" hatást váltsanak ki.

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr10727033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása