HTML

Friss topikok

Bambi: minden idők legkönnyfakasztóbb alkotása

2008.10.14. 11:52 bellini

Generációkon keresztül nagy benyomást tett felnőttekre, gyerekekre egyaránt az őzikéről szóló Walt Disney történet. Noha 66 éves még mindig a legkönnyfakasztóbb alkotások egyike.

Walt Disney 1942-ben készült alkotását, a Bambit választották minden idők legkönnyfakasztóbb filmjének. Egy online szavazáson, amelyen csaknem 3.000 ember adta le szavazatát, a megkérdezettek 18%-a úgy gondoltam, a legmeghatóbb jelent a filmben, amikor Bambi édesanyját lelövik a vadászok.

Sir Paul McCartney a Bambi rajzfilm miatt vált vegetáriánussá. Egy interjú keretén belül a következőket vallotta: "Azt hiszem ez a film döbbentett rá arra, hogy a vadászat egyáltalán nem jó dolog."

A megkérdezettek 16%-a gondolta úgy, hogy a Ghost című alkotás, Patrick Swayze és Demi Moore főszereplésével kerülhet a második helyezésre. A toplista harmadik helyére egy másik Disney alkotás került, az Oroszlánkirály, Steven Spielberg alkotásával, az ET-vel egyetemben. A megkérdezettek 14%-a gondolta úgy, hogy a két alkotás a legkönnyfakasztóbb filmek egyike, adja hírül a Telegraph.co.uk.

A Titanic, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével és a Philadelphia is ott van a tízes toplistán, mint ahogy a Beaches, a Watership Down, az Acél magnóliák és A fiúk nem sírnak alkotások.

Szólj hozzá!

Címkék: film toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr85713186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása