HTML

Friss topikok

Megnyitott az első Gyerek ARC kiállítás

2008.10.06. 11:16 bellini

Október 4-én, szombaton, a Ferenc napi búcsú keretében, megnyílt az Első Gyerek ARC kiállítás a budapesti Bakáts téren. 6-10 és 10-14 éves korosztályi bontásban a legjobb művek alkotói díjat vehettek át.

 

A Ráday utcai 2B galériában került sor az Első gyerek ARC kiállítás megnyitó-díjátadójára. A megnyitón Lugosi Viktória író – aki a műveket elbíráló zsűri tagja volt –köszöntötte a gyerekeket. Elmondta, hogy az egyetlen terület, ahol semmiféle megfelelési kényszer nem terheli az embert, az alkotás. Éppen ezért a zsűri nem a precizitást díjazta, vagy a tökéletes kivitelezést, hanem sokkal inkább a művekben megnyilvánuló szabadságot -mondta.

A díjakat Geszti Péter az ARC alapítótagja, valamint a rendezvényt szervező cég két ügyvezető igazgatója, Molnár Hédi és Bakos Gábor adták át. Értékes ajándékokat, többek között Játékbox vásárlási utalványt vehettek át a nyertesek, valamint a Gyerek ARC trófeáját, a kis marslakót.

6-10 éves kategóriában első helyezést ért el Takács Martin Ábel (7 éves), "Búvár vagyok a kádban" című művével. A 2. helyezettnek járó díjakat e kategóriában a 9 éves Baráth Petra vehette át. Alkotásának címe, "Ő volt a kedvencem, Berta. Vele töltöttem a legtöbb időmet." A harmadiknak járó díjakat Müller Dániel (8 éves) vehette át, a "Reggel a kanapén című" alkotásáért.

10-14 éves korcsoportban Házi Viktória (11 éves) vihette haza az elsőnek járó díjakat. Művének címe, "Én egy igazi bábozó vagyok". Nagy Eszter (13 éves), "Olvasási élmény: cigány népmesék" című művével második helyezést ért el. A zsűri döntése alapján, harmadik helyen, a 10 éves Lakatos Beáta végzett, "Az ünnep" című alkotásával. Az ARC kulturális szervező cég nagy megelégedésére több mint 700 6 és 14 év közötti gyereket indított be az első Gyerek ARC pályázati felhívása, amely így szólt: "Legjobb dolog a világon. Neked mi?" A friss nyári élmények, barátságok, természetben eltöltött kellemes órák színekké, formákká változtak a papíron. Ugyanakkor az is kiderült, hogy milyen sokféle dolog okozhat örömet a gyerekeknek.

Az 1. Gyerek ARC kiállítás témája kapcsolódik az idei ARC kiállítás ernyőtémájához, a BOLDOGSÁG -hoz. „Hol a boldogság mostanában?”-szólt a Petőfii kérdés a felnőtt pályázókhoz.

E kiállítás elé kívánkozik egy idézet, mely az ARC kiállítás idei közönségdíjasától, Takács Györgytől származik: „Akik tudják a választ, nem értik a kérdést”. Mert végignézni a kiállított gyerekalkotásokat már önmagában öröm. Minden egyes mű közvetlen, őszinte megnyilvánulás. Nem feltétlenül kell egetrengető dolgokban gondolkodni, amikor a boldogságról van szó. Elég pusztán a hétköznapiban, a legegyszerűbb cselekvésekben, legközvetlenebb emberi kapcsolatokban elmélyülni.

 
 

A kiállítás október 19-ig, a nap 24 órájában tekinthető meg Bakáts téren. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar rendezvény kiállitás

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr57698587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása