HTML

Friss topikok

ALADDIN: Egy népszerű és csodaszép szerelmi történet táncban elmesélve

2008.10.06. 12:00 bellini

A show-tánc világbajnok és látványtánc Európa-bajnok Botafogo Táncegyüttes legújabb táncjátéka az egész családnak, a 10-100 éves korosztály minden tagjának felhőtlen szórakozást nyújt. Aladdin örökérvényű meséje látványos kosztümökben és díszletek között, a Botafogo egyedi, mindenki számára érthető táncnyelvén kerül bemutatásra.

A nagyszerű táncos betétek mellett az együttes a humort és a színházi stílust sem nélkülözi ebben a nem mindennapi előadásban. Természetesen a szerelem és vidámság éppúgy jellemző a történet táncos értelmezésében.

A klasszikus történetben a szegény fiú elnyeri jutalmát: a szultán lányának a kezét. A gonosz pedig - aki még nagyobb hatalmat akar magának - elbukik.

A darab szólistái Magyarország volt és jelenlegi legjobb versenytáncosai, akik már az együttes korábbi színpadi darabjaiban is bizonyították kivételes tehetségüket. Elég, ha csak a legutóbbi show-kat említjük meg: Táncmámor / Tánc a kastélyban, vagy épp a Magic Dance előadást.

A Botafogo Táncegyüttes

A tánccsoport 1986-ban alakult, majd 1989-ben alakult át a mai Botafogo Táncegyüttessé. A csoport akkoriban 3 éven belül e műfaj három legeredményesebb magyar versenyklubja közé került. A kezdeti években számtalan országos- és magyar bajnoki címet szereztek táncosai és azóta is ott vannak a legjobbak között. Később a hangsúly áttevődött a versenyformációra és a színpadi koreográfiák előadására. Sokan kérdezik, hogy mit takar a "BOTAFOGO" név? Ha kiváncsi kattintson ide!

Az együttes tagjai a páros versenyeken már sikereket elért, technikailag képzett táncosok. Az 1993-ban megrendezett televíziós amatőr versenyen, a már legendássá vált "Ki Mit Tud?" -on aratta első sikereit a nagyközönség előtt. Ettől az időponttól kezdve cseng jól a "Botafogo" név. Majd következtek a nagyobb versenysikerek.

Fő profil a latin táncok és ezeknek a versenyformája. A világon elsőként és egyedülállóként, egész estét betöltő műsorral, e táncok motívumaira épülő és színpadi igényeknek is megfelelő koreográfiák előadásával lép fel az együttes különféle színházakban. A Nemzeti Táncszínház megnyitása óta a társulat darabjai a színház repertoárján szerepelnek. A minden alkalommal teltházas színházi esték azt bizonyítják, hogy e műfajnak helye van a színpadon is.

Az együttes formanyelve mindenki számára érthető, élvezhető és nemzetközi. Külföldön aratott sikereink és a honlapunkon található videofelvételek is ezt bizonyítják.

Kanyó Béla képei az Aladdin előadásról >>

Szólj hozzá!

Címkék: esemény előadás rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr31698758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása