HTML

Friss topikok

ORSZÁGOS DIÁK FOTÓPÁLYÁZAT - 2008/2009

2008.09.08. 18:01 bellini

Beküldési határidők: 2008. december 30.; 2009. március 1.; 2009. május 1.

A Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány általános és középiskolás diákok részére hirdette meg az egész tanévben tartó fotópályázatot, melynek során a fotószakkörök alkotóközössége, vagy az egyéni pályázók három különféle témát örökíthetnek meg és küldhetnek be a rendezőkhöz.

A pályaműveket 13x18 cm-es méretben kell elkészíteni. Fekete-fehér és színes papírképek egyaránt beküldhetők. Hagyományos, ezüstalapú fényképek és digitális fotók, nyomatok egyaránt szerepelhetnek a pályaművek között. A fotókat semmilyen hordozó anyagra nem kell felragasztani. A diákfotósok pályázatán részt vehetnek iskolai fotószakkörök (I. kategória), illetve általános és középiskolás diákok egyénileg (II. kategória). A tanév folyamán három fotós feladatot kell megoldani mindkét kategóriában. A beküldendő pályaműveken szerepeljen a szerző neve (a szakköri kollekciókban is!), születési dátuma, lakáscíme, az iskola (vagy más intézmény) fotószakkörének neve, címe és ha van, akkor a kép címe is.

Az 1. feladat közös témája az iskola. Képi ötletek: az én iskolám, kedvenc és titkos helyek, élet az iskolában, mi történik a szünetben, az órák hangulata (külön tanári engedéllyel!!!!), sport a suliban, belestem a tanári szobába (külön tanári engedéllyel!!!), pad alatti történetek, készül a házi, buli az iskolában, stb… Az egyéni pályázók 4-4 db 13x18 cm-es fotót küldhetnek be 2008. december 30-ig.

A 2. feladat témája a fényképező ember. Képi ötletek: jellegzetes fotós magatartásformák, felvételi szituációk, akcióban a fotós, különleges helyzetek, önarcképek fényképezőgéppel, stb… A fotószakkörök 10-10 db, az egyéni pályázók 4-4 db 13x18 cm-es fotót küldhetnek be 2009. március 1-ig.

A 3. feladat a telefonok használata. Természetesen bármilyen készülékről szó lehet az emberek egymás közötti kommunikációjának ábrázolásához. Mikor, hol, hogyan használjuk a telefonokat? Jellegzetes magatartás formák, érdekes szituációk (találd ki, rendezd meg!), mire lehet még használni a telefonokat? A fotószakkörök 10-10 db, az egyéni pályázók 4-4 db 13x18 cm-es fotót küldhetnek be 2009. május 1-ig.

Valamennyi küldeményt gondosan csomagolva - kemény kartonlapok közé! - és ha lehet ajánlott levélben postázzanak a résztvevők. Mindhárom feladat értékelésére 2009. május 10-én kerül sor, ezt követően kapnak értesítést a pályázók az elért eredményekről, kizárólag emailben. Mivel az értékelés egyik szempontja a beküldött képek és a megoldott feladatok száma, ezért érdemes mindhárom témát feldolgozni és a megadott maximális képmennyiséget beküldeni. Az értékelés további szempontja már a tartalommal (képi ötletek) és formai megoldással (technikai kivitelezés) van összefüggésben. A fotókat 2009 őszén Budapesten állítjuk ki, majd egy évig vándorolni fognak a képek az országban. Az eredményhirdetéssel egy időben (2009. május 20-ig) kapnak tájékoztatást a pályázók, a 2009 nyarán rendezendő országos diákfotós alkotótáborról is.

Beküldési cím: Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány, 1538 Budapest, Pf.: 457.

További információ és nevezési lap kérhető Győri Lajostól az (1) 225-6033-as telefonszámon, hétköznap reggel 7 és 10 óra között. Telefax és üzenet küldhető az (1) 212-6258-as számra. E-mail cím: gyoril@mmi.hu

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr36654261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása