HTML

Friss topikok

Angela Merkel a világ legbefolyásosabb asszonya

2008.08.29. 13:10 bellini

Mint minden évben a Forbes magazin idén is közzétette a világ legbefolyásosabb nőinek toplistáját, melyet idén is a német kancellár, Angela Merkel vezet, immár harmadik éve.

A toplista második helyén az amerikai Szövetségi Hitelbiztosító Társaság (FDIC) vezetője, Sheila C. Bair szerepel, a harmadik helyen pedig a Pepsi vezérigazgatója, Indra K. Nooyi foglal helyet, aki jelenleg egy 39 milliárd dolláros vállalkozást vezet.

A Forbes összeállításának negyedik pozícióján Angela Braly áll, aki a WellPoint vezérigazgatója, míg az ötödik helyen az Anglo America bányavállalat vezetője, Cynthia Carroll áll.

A Kraft Foods igazgatója, Irene B. Rosenfeld a lista hatodik helyét tudhatja magáénak, míg Condoleezza Rice, az amerikai külügyminiszter a hetediken foglal helyet.

Ázsia legbefolyásosabb asszonya, Ho Ching, a Temasek Holdings vezérigazgatója, Singapore miniszterének felesége. Az általa vezetett cég 15%-ot képvisel a Merrill Lunch vállalkozásból, portfóliója eléri a 100 milliárd dollárt.

A kilencediken az Areva vezetője, Anne Lauvergeon áll, míg a tizediken a Xerox Corp. főnöke, Anne Mulcahy.

Yulia Tymoshenko, Ukrajna miniszterelnöke is felkerült a világ legbefolyásosabb nőinek toplistájára, a 17 pozíciót tudhatja magáénak, míg Hillary Clinton csupán a 28-ik helyen szerepel az idei Forbes listán.

A Forbes statisztikája alapján a toplistán szereplő nőkből 54-en üzleti ágazatban dolgoznak, míg 23-an a politikában tevékenykednek.

Szólj hozzá!

Címkék: toplista hír nők forbes

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr92639382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása