HTML

Friss topikok

Csaknem 50 ezren voltak a Magyar Dal Napján a Szigeten

2008.08.12. 10:12 bellini

Néhány perccel 23 óra előtt rendben, jó hangulatban ért véget a Magyar Dal Napja a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, hétfőn.

A koncerteket 45-50 ezer ember nézte-hallgatta - közölte Vető Viktória, a Sziget sajtósa nem sokkal az esemény után. Az utolsó két órában a Hobo Blues Band, majd a Társulat produkciója után Szörényi Levente és Bródy János együtt lépett színpadra; a Hej barátom című dalt adták elő, őket Rúzsa Magdi követte a Ha én rózsa volnék című klasszikus Bródy-szerzeménnyel.

A koncert vége felé került sorra az Edda, Fenyő Miklós és Szikora Róbert - hosszú évek után ismét együtt, Ákos egy Presser Gábor és egy Demjén Ferenc dallal, valamint Zorán.

Az koncertfolyam elején - az eredetileg kiadott programot tartva - az Animal Cannibals, a Budapest Bár, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Ludditák, Gerendás Péter, a Beatrice és a Bikini slágerei hangzottak el. Színpadra léptek a magyar alternatív zene képviselői: az Európa Kiadó, az URH, a Kontroll Csoport és a Sziámi is egy-egy dal erejéig.

Fellépett a Csík Zenekart Lovasi Andrással, a Pál Utcai Fiúk, a Quimby, Somló Tamás, Geszti Péter, Dés László, Katona Klári és Hobó is.

A fináléban a Back II Black együttes gyűjtötte maga köré a nap sztárjait a Zene nélkül mit érek én című dalhoz. Ritka pillanat volt együtt látni a színpadon Karácsony Jánost, Zoránt, Bródyt, Ákost, Pataky Attilát, Keresztes Ildikót és másokat. A záróaktus a Tavaszi szél vizet áraszt című népdal volt, amelyet - sok más számhoz hasonlóan - a közönség együtt énekelt az előadóval.

Vető Viktória megerősítette, a koncert alatt és után semmiféle rendkívüli esemény nem történt.

MTI

Szólj hozzá!

Címkék: magyar koncert buli fesztívál sziget2008

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr94611943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása