HTML

Friss topikok

Új időpontban a Kárpát Expressz az m1-en

2008.07.31. 14:59 bellini

Új időpontban jelentkezik a Magyar Televízió népszerű határon túli műsora, a Kárpát Expressz. Változás az is, hogy a magazin élő adásban készül.

Az aktualitások világában a tájékozottság, a naprakészség fontos szempont. Ez motiválta az MTV-t, amikor a korábbinál kedvezőbb napszakba helyezte a műsort. Augusztus 25-étől a naponta 16.48-kor, az m1-en jelentkező Kárpát Expressz lényegesen nézettebb idősávban várja az érdeklődőket. Ugyanakkor, akik megszokták az eddigi időpontot, másnap reggel (5.23, m2) és délben (11.05 m2) megtekinthetik az ismétléseket. Az új kezdés az időeltolódás miatt Romániában már főműsornak számít, így a magazin több nézőre számít a partiumi és az erdélyi részeken is.

„A nézők a szerkesztőségtől már megszokták a frissességet és az aktualitást, az élő adással ezek a szempontok még jobban előtérbe kerülnek – kommentálja a változásokat Hegedűs István kiemelt szerkesztő. – Az újítás során fokozottan számítunk a határon túli tudósítói hálózatra, hiszen tőlük a napi eseményekről nem csak pontos, hanem gyors tájékoztatást is kapunk. A távolság és az időeltolódás Erdélyben megoldandó feladat elé állítja majd a munkatársainkat.”

Nem lesznek hétvégi adások, ezért a szerkesztők a kulturális, történelmi témáknak, illetve a portréknak a napi adásokban keresnek helyet. Ősztől megváltozik a magazin felépítése is, ezután a legfontosabb hírekkel kezdődik az adás. A rövidebb, színes riportokkal pedig pergőbbé válik a magazin, s több eseményről tájékoztatják a nézőket.

A dizájn is változik: az új virtuális díszlet mellett megújul a főcím is. A megújulás mellett a Kárpát Expressz ars poeticája továbbra is a határon innen és túli magyarság hiteles tájékoztatása.

A Magyar Televízió 2006. szeptember 11-én indította útjára a határon túli magyarsággal foglalkozó magazint, a Kárpát Expresszt. Az elmúlt két év alatt közel 700 alkalommal jelentkező műsort a kárpát-medencei nézők megszerették, és fontos hírforrásnak tekintik.

2 komment

Címkék: tv

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr96594424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suni · http://sunikefe.freeblog.hu 2008.08.01. 19:14:17

Te honnan szeded ezeket a híreket!?

bellini · http://doily.hu 2008.08.02. 00:07:20

Mivel vegyük úgy, hogy a médiában dolgozom, kapcsolatom van pár sajtóorgánummal, így az MTV-vel is.
süti beállítások módosítása