HTML

Friss topikok

Szoptatás során alakul ki a csecsemők ízvilága

2008.07.25. 13:30 bellini

A természetes úton táplált csecsemők sokkal egészségesebbek, mivel az anyatejjel együtt alakul ki a kisbabák ízérzéke a gyümölcsök és zöldségek iránt, adja hírül a thisislondon.co.uk.

Egy nemrég elvégzett kutatás során, melyet a Koppenhágai egyetem kutatói végeztek kiderült, hogy azok a csecsemők akik anyatejjel nevelkednek sokkal egészségesebbek, mivel az anyatejjel együtt kialakul ízérzékük.

A dán tudósok kutatása során, melyet a New Scientist magazinban közöltek, az is kiderült, hogy az anyatej íze nagymértékben az anya által fogyasztott ételektől függ.

Minél több aromát ízlel meg a csecsemő annál nagyobb eséllyel fogyaszt később több típusú élelmiszert. Ez nem azt jelenti, hogyha az anyuka almás palacsintát evett, akkor a kisgyerek csak azt fogja kedvelni, hanem inkább, hogy az almás palacsinta lesz majd az egyik kedvence, nyilatkozta Helene Hausner, a kutatásban részt vett egyik tudós.

Azok az anyukák akik részt vettek a kutatásban különböző aromájú kapszulákat kaptak, a tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy mennyi ideig marad meg az anyatejben bizonyos aromák íze.

A banán ízét legalább egy óráig lehet érezni, míg a mentol sokkal több ideig maradt meg az anyatejben, akár nyolc órán át is. Az aroma szintje anyáról anyára változott, azonban minden aroma nyolc órán belül eltűnt az anyatejből.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás egészség életmód baba

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr62585239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása