HTML

Friss topikok

A Toyota kielőzte a General Motors-t

2008.07.24. 10:24 bellini

A Toyota 2,41 millió gépjárművet értékesített az év első felében, ez 2%-al több mint a tavalyi eredménye. A gyártó eredményeivel a General Motors-t is kielőzte.

A General Motors-hoz képest 300.000 autóval többet értékesített a Toyota az év első felében, összesen 2,41 millió autót adtak el, adja hírül az International Herald Tribune.

A General Motors 2,28 millió autót értékesített az év első hat hónapjában, ezzel pedig globális szinten 5%-al csökkent a gyártó eladása, ezzel szemben a Toyota 2%-os növekedést ért el a tavalyi évhez képest.

Mindkét gyártó rekord eladásokat ért el Kínában, azonban az Egyesült Államokban drasztikusan estek eladásaik, a legrosszabb helyzetben a General Motors áll.

A Toyota sikerét már jó ideje megjósolták, azt is lehetett tudni, hogy a General Motors már nem húzza sokáig az első helyen, figyelembe véve a gyártó hanyatló helyzetét Észak-Amerikában.

A General Motors, mely idén ünnepli fennállásának 100 évét, 10%-os növekedést ért el az USA-n kívül,. azonban az Államokban és Kanadában 19,7%-os csökkenéssel számolt.

1978-ban a General Motors érte el a legnagyobb eladási rekordot, akkor a gyártó 9,55 millió eladott gépjárművet regisztrált.

Szólj hozzá!

Címkék: autó business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr88583004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása