HTML

Friss topikok

Pénteken kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok programja

2008.07.04. 09:35 bellini

Giacomo Puccini Turandotjával pénteken elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok 2008-as programja, a Kesselyák Gergely rendezte operabemutatót még kéttucatnyi előadás követi augusztus 21-ig. Az előadásokra a jegyek több mint háromnegyede már elővételben elkelt - mondta Herczeg Tamás, a játékok igazgatóhelyettese. A Puccini-opera pénteki bemutatóját még egy előadás követi vasárnap, majd július 11-től a Marica grófnőt láthatja a közönség összesen három alkalommal Eszenyi Enikő rendezésében. A Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából színpadra állított operett tavaly kirobbanó sikerrel debütált a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán Lukács Gyöngyi főszereplésével.

Július végén ősbemutató helyszíne lesz a szegedi Dóm tér: Shakespeare egyik legnépszerűbb műve, a Szentivánéji álom különleges feldolgozásban elevenedik meg a színpadon. A négy fiatal szerelmi viszontagságait, megpróbáltatásait bemutató művet Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Szakcsi Lakatos Béla zenéjével és Müller Péter Sziámi szövegeivel musical változatban játsszák július 25-től, a darab zenei világát dzsessz és népzenei dallamok is fűszerezik.

Augusztusban immár 23. alkalommal rendezik meg Szegeden a Nemzetközi Néptáncfesztivált, a találkozó gáláját, amely a néptánc elemeit inspirációként használva különleges látványszínházat varázsol a Dóm térre, augusztus 9-én is 10-én tartják. A Benyovszky Móric gróf élettörténetét elmesélő táncokat Zsuráfszki Zoltán koreografálja, a darab zenéjét a Ghymes együttes szerezte és adja elő.

A fesztivál idei műsorának záróakkordjaként augusztus végén Szörényi Levente és Bródy János népszerű művét az István, a királyt állítják színpadra. A rockopera ősbemutatójának 25. évfordulója alkalmából újra műsorra tűzött darab legendás szerepeit a Társulat sztárjai alakítják majd.

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar hír rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr46552593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása