HTML

Friss topikok

Mini Jazz Fesztivál, ÜssDob lemezbemutató – Tommy Vig (USA)

2008.07.01. 09:10 bellini

Tommy Vig az USA-ból nemrég hazatelepült vibrafon művész, dobos, zeneszerző és Zsoldos Béla új zenekara, az ÜssDob formáció. Nemrégiben jelent meg legújabb lemezük a Tom-Tom Records gondozásában. A lemez teljes anyagát első ízben 2008. június 13-án este 21 órától mutatják be Budapesten a Gödör klubban a nagyközönség előtt egy mini jazz fesztivál keretében.

 

Tommy Víg 50 sikeres évet töltött el az Egyesült Államok jazz színpadain, ahol a legnagyobb stúdiók legismertebb zenészeivel dolgozott együtt. Az ÜssDob zenekar Zsoldos Béla és Tommy Víg ütőhangszeres zeneszerző muzsikusok közös ötlete alapján alakult meg 2006-ban. Az együttes különleges és játékos hangzását a koreai Kim Sisters vezető énekesnõje, Mia Kim teszi még színesebbé.

 

Az ÜssDob főként jazz standerdeket játszik újszerű, egyedi hangszereléssel, teljesen modern harmóniákkal. Tommy Víg, az amerikai modern swing-hangzás nagymestere. Szembefordulva a mai kor sablonos irányzataival, klasszikus harmóniákkal igazi kortárs zenét képvisel.

 

Az ÜssDob című lemez külön érdekessége, hogy a felvételek során a három művész maga szólaltat meg a több mint 50 különféle hangszert, többek között marimbát, vibrafont, szintetizátort, kongát, bongót, dobokat, keleti hangszereket, tamburint, piattit, gongot, clavest, chimest, kolompot. Az új lemez egyik nagy meglepetése Zsoldos Béla gyönyörű száma, a Mamadal, a másik, Tommy Vig szerzeménye, amelyet Petőfi Sándor Füstbe ment terv című verse ihletett.

 

Időpont:        2008. július 13. 21 óra

Helyszín:       Gödör Klub, Budapest, V. ker. Erzsébet tér

Fellépők:       Zsoldos Béla (ütőhangszerek), Mia Kim (USA-Korea, ének, ütőhangszerek), Gyárfás István (gitár), Czakó Péter (bőgő), Cseh Balázs (dobok), Deseő Csaba (hegedű), Fritz József (klarinét), Tommy Vig (USA, vibrafon, ütőhangszerek)

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert buli megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr42547250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása