HTML

Friss topikok

2 millió 136 ezren nézték otthonaikban az EB-döntőt

2008.07.01. 09:04 bellini

Óriási érdeklődés kísérte a Magyar Televízió Labdarúgó Európa-bajnokság közvetítéseit. Az év egyik legnagyobb sporteseményének bécsi döntőjét az otthoni tévékészülékek előtt több mint 2,1 millióan látták tegnap az m1-en.

 

Hasonlóan nagy sikerre számít az augusztusi pekingi Olimpiai játékok közvetítésekor is az MTV, mint amilyen nézői és szakmai elismerés a Labdarúgó Eb-t övezte. A kontinensviadal átlagosan egymillió nézőt vonzott, az egyes közvetítések alatt átlagosan 2,3 millióan kapcsoltak az MTV-re. A legnépszerűbb természetesen a vasárnapi döntő volt, a Németország–Spanyolország-mérkőzésbe 3 millió 793 ezren néztek bele legalább egy percre.

 

Schulek Csaba a TeleSport főszerkesztője így értékelte az adatokat: „Sajátos dolog egy labdarúgó Eb, hihetetlenül erős társadalmi esemény, amely érdekes vonzást alakít ki az emberek között. Mivel egyedül vagy szűk körben kevesen szeretnek szurkolni, mindenki barátokat szervez maga köré, hogy kocsmákban, szórakozóhelyeken vagy óriáskivetítőkön nézzék Európa „háborúját”. Ezért sajnos, a nézettséget a lakásokban mérő vizsgálatok közel sem adnak hiteles eredményt. De még így is impozáns a számsor!” 

A Labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit több mint 130 óra műsoridőben közvetítette a Magyar Televízió egyes és kettes csatornája, az érdeklődők élőben követhették a meccseket az MTV új tematikus portálján, a www.telesport.hu-n is. Négy riporter kommentált a stadionokból: Gundel Takács Gábor, Egri Viktor, Somos Zoltán és Somos Ákos. A városi helyszínekről a Híradó külön tudósításokkal jelentkezett, Bártfai Gergely számolt be az Eb svájci eseményeiről, míg Bakos Piroska az osztrák történésekről adott hírt napról napra.

 

Nemcsak tévében és kivetítőkön figyelték a mérkőzéseket a magyar nézők: a telesport.hu-n is átlagosan tíz-tizenötezren követték egyidejűleg nyomon a meccseket. A nézettségi siker jó előjel lehet a Magyar Televíziónak, amely az idén augusztus 8-ától 24-éig a világ legnagyobb sporteseményét, az Olimpiát, 2010-ben pedig a labdarúgó világbajnokságot közvetíti.   

Szólj hozzá!

Címkék: média tv sport magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr17547245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása