HTML

Friss topikok

Ötből egy európai már fogyasztott drogot

2008.06.26. 09:17 bellini

Egy európai az ötből fogyasztott marihuánát élete során, 13,4 millió európai pedig már kipróbált valamilyen fajta drogot az elmúlt hónapok során, derült ki egy tanulmány során.

Ötből egy ember már kipróbálta a drogokat Európában, derült ki az európai kábítószer-ellenes hivatal (OEDT) legfrissebb adatai szerint, amelyből az is kiderül, hogy a legnépszerűbb kábítószer a marihuána.

Az OEDT adatai szerint Marokkó marad a legjelentősebb európai drogszállító ország, ezt követi Thaiföld, Afganisztán, Pakisztán és Ázsia egyes országai, valamint a volt Szovjetunió.

A drogok népszerűsége egyértelműen a fiatalkorúak és a fiatal felnőttek körében a legjelentősebb, a 15-64 év közötti európaiak 20%-a már kipróbálta a drogokat. Franciaországban a fiatalok 9,2%-a fogyaszt napi rendszerességgel tiltó szereket.

A csehek, franciák, britek és spanyolok 30%-a már kipróbálta a drog valamilyen fajtáját, míg a legkisebb fogyasztói arányt a görögöknél, máltaiaknál, a finneknél és a svédeknél regisztrálták.

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr36539991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása