HTML

Friss topikok

Kínai vevő vásárolhatja fel a Volvot

2008.06.26. 09:50 bellini

Az amerikai Ford konszern eladná a svéd Volvo céget a kínai Shanghai Automotive Industry Corp gyártónak. Nemrég a Ford eladta luxusmárkáit, a Jaguart és a Land Rovert is.

Miután a Ford megvált két luxusmárkájától, a Jaguártól és a Land Rovertől és azt a Tata Motors indiai cégnek adta el csaknem 2,3 milliárd dollárért, most újabb lépésre szánta el magát.

A Ford és a kínai Shanghai Automotive Industry Corp között már előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások, derült ki a tárgyaló felek bizalmasaitól, adja hírül az Automotive News.

A Ford egyik részvényese, a milliárdos Kirk Kerkorian, aki 6,49%-ot képvisel a cégből, nemrég azt nyilatkozta, hogy a Fordnak érdeke megválni a Volvotól, melyet 1999-ben vásárolt fel.

"Folyton hangoztattuk, a múlt év végétől, hogy a Volvo nem eladó. Arra koncentrálunk, hogy növeljük a márka eladásait" - nyilatkozta a cég szóvivője.

A nyilatkozat azonban nem mérvadó, hiszen amikor a Ford megvált két luxusmárkájától, a Jaguártól és a Land Rovertől, szintén azt hangoztatták, hogy a két márka nem eladó, egészen a szerződés aláírásáig.

Az Automotive News szerint ha a Ford eladná a Volvot érdeklődőkben nem lesz hiány. A kínaik mellett a BMW és a Mazda is érdekelt a márka megvételében, sőt újabban egy orosz befektető is szemet vetett a márkára.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás autó business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr82540033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása