HTML

Friss topikok

Kihalt a karibi barátfóka

2008.06.23. 14:14 bellini

Az amerikai országos óceán- és légkörkutató hivatal megerősítette, hogy a karibi barátfóka követte a dodokat, azaz teljesen eltűnt a Földről.

Teljesen kihalt a karibi barátfóka, és ezt az embernek "köszönheti", aki kegyetlenül vadászta húsáért, valamint különböző kísérletezésekért, adták hírül a biológusok.

Utoljára 1952-ben láttak karibi barátfókát Jamaica és Yucatan környékén. A National Oceanic Atmospheric Administration's Fisheries Service szervezet múlt pénteken jelentette be hivatalosan, hogy a barátfóka végleg kihalt.

Kyle Baker biológus, a szervezet egyik munkatársa azt is elmondta, hogy ez az első olyan fókafaj, amely az embernek "köszönheti" kihalását.

A karibi barátfókát 1967-ben vették fel a veszélyeztetett fajok listájára. A szervezet elmondta, hogy még csak 1.200 hawai barátfóka, és 500 mediterrán barátfók él a világon, számuk azonban folyamatosan csökken.

Szólj hozzá!

Címkék: hír állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr12535208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása