HTML

Friss topikok

AZ ÉLETMÓDVÁLTOZTATÁS SZEREPE A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉBEN

2008.06.10. 18:46 bellini

Általánosan elfogadott tény, hogy az intenzív életmód-változtatás, a zsírszegény táplálkozás, a testmozgás, a dohányzás elhagyása csökkenteni képes az LDL-(ártó) koleszterinszintet. Ezt támasztják alá a Flora pro.activ otthoni körülmények között végzett tesztprogramjának eredményei is. Ahhoz azonban, hogy az életmód változtatás ne kudarcra ítélt próbálkozás legyen, csupán meghatározó szerep jut az egészségügyi szakembereknek. Nekik kell felismerni betegük motiváltságát, és a megfelelően időzített információkkal, új célok kitűzésével átsegíteni őket a nehézségeken.

 
 

A tesztprogram célja

A Flora pro.activ margarin rendszeres fogyasztásához kötött hathetes koleszterincsökkentő tesztprogramba fővárosi és vidéki háziorvosok magas koleszterinszinttel rendelkező betegeit vonták be. Az orvosok a résztvevők motiváltságát hiteles, tudományos ismereteken alapuló tájékoztatással és személyes kapcsolattartással segítették. A tesztprogram egyik célkitűzése az volt, hogy kiderüljön, hogyan értékelik a háziorvosok az életmód-változtatás jelentőségét a koleszterinszint csökkentésében. Másik lényeges elemként pedig a magas koleszterinszinttel rendelkező betegek, és az őket kezelő háziorvosok véleményét, tapasztalatát összegezték a növényi szterintartalmú, funkcionális élelmiszer, a Flora pro.activ margarin koleszterinszint-csökkentő hatásával kapcsolatban.

 

A tesztprogram menete

A tesztprogram indulásakor a betegek felvilágosító anyagot, koleszterinnaplót, és a koleszterinszint csökkentésre alkalmas mintaétrendet kaptak kézhez. Hat héten keresztül otthoni körülmények között, maguk gondoskodtak étrendjükről a program elején kézhez kapott anyagok alapján. A tesztprogram alapvető eleme volt a Flora pro.activ margarin rendszeres, napi fogyasztása. A tesztprogram eredményeit érdemes abból a szempontból is megvizsgálni, hogy a tesztprogram nem szigorú körülményekkel szabályozott klinikai vizsgálatként került lefolytatásra, hanem a résztvevőkre volt bízva, hogy otthoni körülmények között a kézhez kapott útmutatások alapján hogyan változtatnak életmódjukon, étrendjükön. Ennek tükrében a háziorvosok által megfelelően motivált résztvevők eredménye igencsak figyelemre méltó.

 

12,4% csökkenés

A tesztprogram befejeztével a laborértékekből az derült ki, hogy a kutatásban részt vevő közel háromszáz beteg összkoleszterinszintje átlagosan 12,4 %-kal csökkent. A háziorvosok értékelése megerősítette, hogy a korábban Nyugat-Európában már több kísérletben tesztelt Flora pro.activ margarinnak helye van az életmód-változtatáson alapuló koleszterinszint-csökkentő kezelésben. A későbbi elemzések lényeges megállapítása volt, hogy a betegek jelentős része (42,9%),értesülvén magas koleszterinszintjéről, azonnal úgy döntött, változtat az életmódján.

 
ÖSSZEGZÉS

A Flora pro.activ tesztprogramban a háziorvosuk tanácsára résztvevő magas koleszterinszintű betegek a hathetes periódus alatt mindvégig alapvető értéknek tekintették a hiteles, tudományos ismereteken alapuló tájékoztatást és a személyes kapcsolattartás lehetőségét. A program ideje alatt a résztvevők több mint fele jobban figyelt az étkezésére, az életmód-változtatás eredményeként javult az általános egészségi állapota is, jelentős részüknek csökkent a testsúlya és normalizálódott a vérnyomása. A résztvevők és háziorvosaik megerősítették, hogy a Flora pro.activ margarin a kiegyensúlyozott, változatos étrend részeként, jól beilleszthető a koleszterinszint-csökkentő táplálkozásba.

 

Koleszterinnel kapcsolatos kérdése esetén látogasson el a www.koleszterinszint.hu weboldalra.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr40513462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása