HTML

Friss topikok

Labdarúgó Eb élőben kizárólag az MTV-n

2008.06.06. 12:58 bellini

A szombaton kezdődő Labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit legalább 130 óra műsoridőben közvetíti a Magyar Televízió. A helyszínekről a Híradó külön tudósításokkal jelentkezik, a döntő napján a félnyolcas főkiadást Bécsből sugározza.

 

Nyolc városból mind a 31 mérkőzést élőben közvetíti a TeleSport a június 7-én kezdődő Labdarúgó Európa-bajnokságról. A meccseket négy ingázó riporter kommentálja, rajtuk kívül a budapesti stúdióban két műsorvezető pár és a meghívott szakértők elemzik majd a találkozókat. A műsorfolyam élőben követhető az MTV új tematikus portálján, a www.telesport.hu-n is.

 

A nyitómérkőzést, a Svájc-Csehország összecsapást Somos Ákos közvetíti Baselből, a meccset körülölelő műsorban Zelinka Ildikó és Deák Horváth Péter már 17 órától várja a nézőket, egyebek közt a kontinensviadal nyitóünnepségével. A nap és a rangadó második, 20.45-kor kezdődő Portugália-Törökország mérkőzését Egri Viktor kommentálja. Gundel Takács Gábor és Somos Zoltán vasárnap debütálnak.

Csúcseseményhez a szakma csúcsa dukál, így az MTV három szakértő vendége közül kettő ex-szövetségi kapitány: Bozsik Péter és Várhidi Péter. Váltótársuk a nagy tévés gyakorlattal rendelkező volt játékos, Bánfi János lesz.

„Itthon mindent előkészítettünk a sikeres Eb-közvetítéshez. A Bajnokok Ligájában jól bevált, elfogadott és megszeretett műsorfolyamot ültetjük át az Eb-re is. Sok színes érdekességgel, rövid, fogyasztható elemzésekkel készülünk. Gyönyörű új ruhát kapott a stúdió, és visszatér a TeleSportba „Gundi” és gyermeke mellől Zelinka Ildi” - sorolja a pozitívumokat Schulek Csaba főszerkesztő. „Most már csak a játékoson múlik a siker.”

 

Június 14-éig, a csoportmérkőzések harmadik köréig a közvetítési rend az első naphoz hasonlóan alakul, azaz mindennap két mérkőzést sugároz az m1 18 órai és 20.45-ös kezdettel.

A csoportmeccsek harmadik fordulójában viszont – a bundázást elkerülendő – egyszerre játsszák a továbbjutást eldöntő meccseket. Így az egyik mérkőzést, a továbbjutás szempontjából fontosabb találkozót az m1, vele párhuzamosan a másikat, szintén élőben az m2 adja. Ez utóbbi mérkőzést az m1-en ismétlésben is megtekinthetik a nézők. Természetesen az sem marad le, aki valamiért nem tudja élőben nézni a meccseket: másnap 9 és 14 órától minden mérkőzést megismétel az m1.

 

Az MTV nem csak a sportosztályt veti be az Európa-bajnokság közvetítésekor. Az eseménnyel a hírműsorok is rendszeresen foglalkoznak. „A foci Eb ma már nemcsak sportesemény, hanem Európa legjelentősebb fesztiválja, amely milliókat mozgat meg: emberek és eurók millióit. A Híradóban ezt a fesztiválhangulatot, meg persze a gazdasági, kulturális érdekességeket mutatjuk be a helyszínről. Az Eb stadionokon kívüli világát” – mondta Kert Attila, az MTV hírigazgatója. „Az EB idejére két tudósítót küldünk a két rendező országba” – tette hozzá. Bártfai Gergely bázeli székhellyel tudósít az Eb svájci, Bakos Piroska pedig bécsi bázissal az osztrák helyszíneiről.

A Híradó és az Este a meccsek napjain az adott svájci vagy osztrák városból külön helyszíni tudósításokat ad, bemutatva a város és a szurkolók reakcióit, a focit kísérő eseményeket. A döntő napján pedig Bécsből jelentkezik az esti Híradó.

Szólj hozzá!

Címkék: média tv sport magyar hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr15506658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása