HTML

Friss topikok

Új műtőt avattak a budaörsi Europ-Med Kft. egynapos sebészeti osztályán

2008.05.29. 15:20 bellini

Az Europ-Med egynapos sebészeti osztályán kiegyensúlyozott, nyugodt légkör fogadja azokat a pácienseket, akik ambuláns kivizsgálásukat követően, a tervezett műtét reggelén jelentkeznek, és maximum 23 óra elteltével már haza is mehetnek. Dr. Kovács Attila főigazgató szerint, a mai rohamosan fejlődő orvostechnológia, a rendelkezésre álló korszerű műtéti eszközök és a betegek elvárása egyaránt alátámasztja az egynapos sebészet intézményének létjogosultságát. Ezért is bővült nemrégiben új műtővel az Europ-Med Kft. által működtetett Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos sebészeti osztálya

A kórházi körülményeket általában nehezen viseljük. Még akkor is, ha komplikációk nélküli, kisebb rutinműtéten esünk át. Az elhúzódó vizsgálatok, a megfelelő szintű tájékoztatás hiánya, az elhalasztott műtétek, a kórházi ott-tartózkodás önmagában is - komoly stressztényezőnek számít. Ráadásul ma már egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy heteken át hiányozzanak munkahelyükről, kimaradjanak családjuk mindennapjaiból. A megoldás már az 1970-es évek óta ismert. Igaz ugyan, hogy hazánkban csupán 2003 óta nyílt lehetőség arra, hogy önálló egészségügyi szolgáltatóknál (nem kórházban) vehessünk igénybe úgynevezett egynapos sebészeti beavatkozásokat, de a módszer ismertsége, népszerűsége fokozatosan teret hódít.

A budaörsi Europ-Med egynapos sebészetén nemrégiben készült el az intézmény második műtője, s a műtő mellett működő 4 ágyas regeneráló szoba. A 80 millió forintos beruházás megvalósulása újabb előrelépés a hazai egynapos sebészeti ellátás keretein belül.
112 orvost foglalkoztató intézményünkben, négy évvel ezelőtt, az országban elsőként, kísérleti jelleggel nyitottuk meg az Europ-Med egynapos sebészeti osztályát - meséli dr. Kovács Attila főigazgató. - Egy korszerű technológiával felszerelt műtővel, és tíz szakmában tevékenykedő, kitűnően képzett, remek szakembergárdával indultunk, akikhez a mai napig további neves kollégák csatlakoztak. Osztályunkon a műtétet követően, négy kétágyas és két háromágyas légkondicionált, saját fürdőszobás, televíziós szobában regenerálódhatnak betegeink.
Tény, hogy évekkel ezelőtt óriási ellenállás fogadta az egynapos sebészet gondolatát, bevezetését. Kevesen hittek abban, hogy a rohamléptekben fejlődő műtéti eszközök, eljárások, a forradalmi, modern orvostechnológia komoly alternatívát jelenthet a hagyományos egészségügyi ellátásban orvos és beteg számára egyaránt. Pedig a fejlődés megállíthatatlan. A világszerte elterjedt, jól működő, költséghatékony egynapos sebészeti eljárások ma már teljesen elfogadottak a lehető legkisebb beavatkozással járó műtétek sorában. Ugyan hazánkban az ilyen jellegű ellátás még mindig „gyerekcipőben” jár, mégis hiszek benne, hogy az egynapos sebészet térnyerése nálunk is felgyorsul. Az Europ-Med új műtőjének létrehozását szakmai kötelességemnek éreztem. Munkatársaimmal egyetemben elébe megyünk a kihívásoknak, s ha ma még nem is, de holnap, holnapután már ez a műtő is száz százalékos kihasználtsággal fog működni. Hiszen minden adott hozzá: a korszerű műszerek, a szakmai felkészültség, a betegközpontú szemlélet. Bízom benne, hogy a mai egészségügy néhány éven belül teljesen át fog alakulni, s mi ezt még magasabb színvonal biztosításával, jól szervezett, hatékony munkával szeretnénk előmozdítani – mondja dr. Kovács Attila főigazgató.

Az egynapos sebészet intézménye – amelynek szolgáltatásait TB kártyával ingyenesen, de anélkül is igénybe vehetjük - a már meglevő magas színvonalú szolgáltatások mellett, természetesen még sok új elemmel bővülhet, elegendő, ha a teljes körű otthoni szakápolás megvalósulására gondolunk. Kevesebb fizikai fájdalom és lelki teher, kisebb fertőzésveszély, gyorsabb rehabilitáció – ezek az egynapos sebészet kulcsfogalmai, a jövő hosszú távú egészségügyi ellátásának alternatívái.

További információkért látogasson el a www.europmed.hu weboldalra.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír egészség életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr57493579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása