HTML

Friss topikok

Egyházi naptár címmel indít új műsort az m1

2008.05.29. 08:48 bellini

A Magyar Televízió új sorozata, az Egyházi naptár, a négy történelmi egyház ünnepköréből meríti témáit. Az ismereteket bővítő, hetenként jelentkező műsorral az alkotók elsősorban a fiatalokat szólítják meg.

„A hétköznapokat sem tudjuk igazi ünnepi tartalom nélkül megélni. A mai ember sokszor kiegyenesíti az életét és a vasárnapot is olyanná teszi, mint a hétköznap – fogalmazza meg a jeles napokhoz fűződő gondolatait Pákozdi István római katolikus egyetemi lelkész. - Elszíntelenedett, elveszített valamit, ami nagyon fontos, és az ünnepek arra hivatottak, hogy ezt helyreállítsák.”

Az MTV Vallási és Egyházi Műsorok Szerkesztősége – küldetésének és közszolgálati feladatainak megfelelően - az ünnepek örömét szeretné új műsorában megosztani a nézőkkel. Az Egyházi naptár a négy hazai történelmi egyház: a római katolikus, a református, az evangélikus és zsidó felekezet ünnepeit gyűjti hétről hétre csokorba. A szerkesztők felidézik a közös ünnepeket, s azokat a fontos örömnapokat is, amelyek egy-egy hívőréteghez tartoznak.

„A műsor megjelenítését, vágástechnikáját lendületesre, fiatalosra tervezzük – avat be az alkotók terveibe Takács Katalin szerkesztő. – Az ökumené szellemében készített heti tizenhárom perces összeállítás az ifjabb korosztályt szólítja meg, bővítve ismereteiket.” Az első adásban a már idézett Pákozdi Istvánnal való találkozás mellett Szent Norbertnek, a premontrei kanonokrend alapítójának életével ismerkedhetnek meg a képernyő előtt ülők. A Sávuotról, a tóraadásról emlékező szemelvény a zsidóság ünnepkörébe enged majd bepillantást. Az Egyházi naptár-t a témához kapcsolódó, művészfilmekből vett részletek színesítik. A programajánló az egyházakhoz kötődő kulturális eseményekre, koncertekre, kiállításokra, konferenciákra hívja fel a figyelmet.

Az első részt június 1-jén láthatják az érdeklődők (9.00 m1, 12.55 m2), a minden vasárnap jelentkező műsor rendezője Szurdoki Erika.

Szólj hozzá!

Címkék: tv

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr40492922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása