HTML

Friss topikok

Bravúros visszatérés közel 10 év után az UP! zenekartól

2008.05.15. 12:47 bellini

Feltehetően a nyár legbulisabb slágerét rögzítette az elmúlt hónapokban az UP! zenekar Mindenki táncoljon címmel, ami az első single a banda hamarosan megjelenő harmadik nagylemezéről, a tőlük megszokott zenei igényességgel és rengeteg humorral.

Közelmúlt-régmúlt….

Az Újvári Péter alapította UP! zenekar 1998 novemberében robbant be a köztudatba, amikor első albumukról, a Sunshine Boogie–ról a rádiók és a zenecsatornák folyamatosan játszották a Nap című számot. Ki ne emlékezne arra az ’50-es évek hangulatát idéző videó klipre, amiben a fővárost megtámadják a földönkívüliek.

Minden idők egyik legötletesebb zenei kisfilmje volt a hazai pop piacon. Mind a szakma, mind pedig a közönség arról beszélt, hogy végre létrejött egy olyan formáció, akik élő - mégis mindenki számára érthető és befogadható - zenét játszanak. ’96-tól 2000-ig az ország valamennyi városában felléptek fülbemászó dalaikkal. A hirtelen nyakukba szakadt siker áradat és hírnév komoly terheket rótt a tagokra és többen külföldön próbáltak szerencsét, így a zenekar egy időre szabadságot vett ki.

Mostanság…

Visszatértek. Még pedig lenyűgöző lendülettel, egy teljes albumnyi nótával és a ’70-es évek házibulijait megidéző rendkívül vidám videó klippel. A Nap kliphez hasonlóan ez alkalommal is történik valami különleges a zenekarral. Vígh Dávid rendezésében speciális videó technika segítségével a zeneszerző, szövegíró, énekes Újvári Pétert és a zenekart egy a 30 évvel ezelőtti baráti összejövetel home videóba varázsolják bele, olyannyira, hogy Péter még táncra is perdül az egyik hölggyel.        

Nyár végére várható a teljes nagylemez, amire 2006 óta készülnek a fiúk. A számok és a szövegek Újvári Péter szerzeményei vegyesen gyorsabb, illetve líraibb hangvételű dalokkal. Lényegében az album teljes anyaga könnyen fütyülhető tánczene, amire mindenki táncoljon!

Szólj hozzá!

Címkék: média zene magyar énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr5470668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása