HTML

Friss topikok

Egy nem mindennapi gyermeknap: TAVASZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL CSEPREGI ÉVÁVAL

2008.05.13. 14:52 bellini

Akadálymentesítés - fontos törekvés manapság. Tényleg jó, ha tolókocsival is be lehet menni egy üzletbe. Gyanítható azonban, hogy az akadályok túlnyomó többsége mégiscsak közöttünk és bennünk van, s ezeket nem lehet mûszaki megoldásokkal eltûntetni. A valódi akadálymentesítõk éppen ezért csakis emberek - nem törvények, rámpák, liftek, csakis emberek lehetnek. Akik éppen ott vannak, ahol meg kell fogni egy tolókocsit, meg kell érteni egy nehezen kipréselõdõ mondatot, vagy egy alig érzékelhetõ jeladást.

Ilyen akadálymentesítõ és segítõ Csepregi Éva, az egykori Neoton Família énekesnõje. 1994-ben kérte fel a Speciális olimpia rendezõje, hogy írjon egy himnuszt az olimpiára. Ez egy fordulópontot jelentett a mûvésznõ életében, és megalapította a Fényszóró Alapítványt, mely azóta rengeteg sérült gyermeken segített. Csepregi Éva élete és törekvése támasz lehet nekünk az akadálymentesítésben. Törekvésének legújabb eredménye a 2008-as Tavaszi Kulturális Fesztivál.

"A tavalyi sikeres rendezvény után itt volt az ideje a folytatásnak. Legutóbb Zoltán Erika volt a sztárvendég, most pedig Lola, aki méltán népszerû a tinik körében. Mindig igyekszünk valami egyedit nyújtani a kis vendégeinknek. Jómagam pedig mindig terveztem egy hidat az ép és sérült emberek között. Sõt, ezek a gyermekek is tehetségek, gondoljunk csak Szabó Andrisra, a vak kisfiúra, akit Benkõ Laci fedezett fel pár éve. Remélem, hogy nagyon sokan jönnek majd és a média is segít eme nemes cél terjesztésében". - nyilatkozta Csepregi Éva, az esemény alapító-háziasszonya.

2008. május 22-én az Uránia mozi szolgál helyszínéül egy rendezvénynek, amely a Tavaszi Kulturális Fesztivál nevet kapta. Egy nap a sérülteknek áldozva, amelyen Csepregi Éva és barátai saját eszközeikkel segítik hozzá õket a "világlátáshoz", a találkozás és az együttlét öröméhez. A meleg lelkû tréfálkozás és az alkotó munka légkörében Éva és segítõ önkéntesei - köztük Lola vagy éppen a vak kisfiú, Szabó Andris, a méltán elismert zenész, Benkõ László felfedezettje - a "hétszínvirág szirmait szétszórva" teremtenek varázslatot ezen a napon. A fellépõk mellett csaknem 500 (!) gyermeket várnak a szervezõk a budapesti és vidéki intézetekbõl, hogy ez a nap bizony más, szebb és vidámabb legyen, mint a többi.

Csepregi Éva mindezek mellett továbbra is járja az országot a fellépéseivel, színházi mûsorával. Az õsz folyamán pedig egy nem mindennapi lemezzel és könyvvel is jelentkezik.

Az Alapítványról:

A Fényszóró Kulturális Alapítvány a szellemi fogyatékosokért 1995 óta dolgozik az értelmileg sérült gyermekek, fiatalok kulturális életének színvonalasabbá tételéért, az esélyegyenlõségért, az ép és sérült emberek közötti híd felépítéséért. Számos rendezvényük volt már országszerte, intézetekben, családokban elszigetelten élõ sérült emberek részére nagy sikerrel és szeretettel. Ha teheti, kérjük, támogassa az Alapítványt!

Fényszóró Kulturális Alapítvány
az Értelmileg Sérült Fiatalokért
adószám: 18669684-1-13

Szólj hozzá!

Címkék: esemény celeb magyar hír sztár énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr77466492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása