HTML

Friss topikok

Ismerős Arcok Országos Tábor

2008.05.06. 11:39 bellini

2008. május 29-június 1-ig első ízben kerül megrendezésre a vas-megyei Csepregen az Ismerős Arcok Országos Tábor, melynek a csodaszép környezetben fekvő Otto-kemping ad majd otthont.

 

E négy napos rendezvényre a tábor fellépői mind a nemzeti rock legigényesebb zenekara által képviselt értékrend szerint lettek megkeresve. Természetesen a koncerteken kívül helyet kap a népzene, néptánc, mesemondás, irodalmi est és még számtalan produkció. Bemutatkoznak a hagyományos mesterségek vasi képviselői is, de az ország más pontjairól is érkeznek iparművészek. A kicsik sem fognak unatkozni, hiszen – főleg a zárónapon – számukra is érdekes feladatok, programok kerülnek megrendezésre. Ebben segít majd Szabó Anna mesemondó, valamint a fazekas-és íjász bemutatók. (ki is lehet majd próbálni) 

 

Az első – csütörtöki – napot, amolyan „ismerkedős estnek” szánjuk, főként azoknak, akik mind a négy napot velünk töltik majd. Beköltözés után egy kis közös éneklésre invitáljuk táborlakóinkat, melyet terveink szerint a Karcolat zenekar vezet fel. Ezután a „spontán” mulatáson lesz a hangsúly hajnalig.

 

Pénteken már egész napos programokkal tudunk szolgálni. A délelőtti vetélkedőket (főzőverseny, horgászverseny, Csepreg-futás, foci) és az ebédet követően délután 16 órától a Karcolat zenekar műsorát láthatják majd az ide látogatók. Ezt követi majd Wass Albertről szóló irodalmi estünk, melyet a már sok helyen hatalmas sikert aratott EMI-s társaság ad elő, „Nem vész el a nyom – Te és a világ Wass Albert szemével” címmel. A versek és próza után jöhet a rock. A komlói CS.Í.T. zenekar fellépése igazi csemegét ígér a műfaj kedvelőinek. A pénteki napot a Boglya népzenei együttes zárja majd, akik ígéretük szerint addig húzzák a talpalávalót, amíg a táborlakók bírják szusszal.

 

A szombati napon is igényes, változatos programban lesz részünk. Kora délután Simó József, a Czegei Wass Albert Alapítvány elnöke, majd dr. Varga Tibor, jogtörténész előadásait hallgathatják meg. Ezen a napon sem maradhatunk tánc nélkül, így a kőszegi Hajnalcsillag táncosai is helyet kaptak táborunkban. Utánuk következik Sárvárról a Konkoly együttes, mely megzenésített verseket ad elő saját feldolgozásban. Műsoruk a tábor egyik üde színfoltja lehet. Este 19 órakor Tóth Lilla – az Ismerős Arcok gyönyörű hegedűse – és zenekara, a Törköly lép színpadra bordalok előadásával. Ahogy közeledünk az estéhez, úgy fokozódik majd a hangulat, hiszen nem kell már sokat várni Nyerges Attiláékra. Felvezetésként, a már több ízben velük együtt zenélő H-599 rockzenekar következik, majd 22 óra tájban lép színpadra az Ismerős Arcok zenekar, vagyis Nyerges Attila, Galambos Nándor, Práder Vilmos, Kovacsik Tamás, Leczó Szilveszter valamint Tóth Lilla és Tánczos István.

 

Negyedik, záró napunkon sem kapnak sok pihenőt táborlakóink, hiszen délelőtt már Nyerges Attilával főzhetnek együtt, aki a „pörköltrittyentés” tudományát osztja majd meg velünk. Kora délután Csepregen, a Taródi Tamás és barátai által megálmodott, valamint a helyi polgári körrel közösen létrehozott Trianon-emlékhelyen tartunk megemlékezést, nemzetünk gyászának 88. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen beszédet mond dr. Raffay Ernő történész professzor, valamint verset szaval Simó József. A műsor után visszatérünk a táborba, ahol megtekinthetik majd az eredeti Magyar Szent Korona 100%-ig hasonló mását, amit Darvas Károly aranyműves készített el. 16 órától íjász bemutatót tart a Sárvári Íjász Egyesület, ami után természetesen mindenki kipróbálhatja majd tudományát. A gyerekeket Szabó Anna gyergyói származású mesemondó bűvöli el, 19 órától pedig fellép az Avatar hard rock együttes. Az estét és ezzel a tábort is Waszlawik Gazember László műsora zárja.
A tábor ideje alatt kézműves foglalkozások, vásár, véradás és sok-sok finomság várja majd a látogatókat. Érdemes ellátogatni Csepregre:

A tábor webcíme: http://iatabor.extra.hu, ahol minden programról tájékozódhat.

Mindenkit várunk szeretettel az ország minden tájáról, határon innen és túlról.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hír rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr24456357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása