HTML

Friss topikok

Teltház Roy és Ádám jubileumi nagykoncertjén

2008.04.10. 15:56 bellini

Világszínvonalú színpadtechnika, izgalmas látvány, s a zenekartól megszokott minőségi zene fogadta a Petőfi Csarnok többezres közönségét a fennállásának tízedik évfordulóját ünneplő Roy és Ádám Trió koncertjén.  Royék igazi meglepetés-vendégekkel kedveskedtek rajongóiknak. Az „ajándékozás” pedig olyan jól sikerült, hogy Roy és nevelt kislányának, Millinek közös duettjét a meghatódott tömeg könnyeit törölgetve velük együtt énekelte.

Roy és Ádám 1998 májusában tűnt fel a magyar zenei piacon. A fiúk már jónéhány éve zenéltek együtt, de tíz évvel ezelőtt robbantak be a köztudatba a Csapból is én folyok című dallal. A jubileumi nagykoncertről természetesen nem hiányozhatott ez a dal sem, de felcsendült a Trambulin, s az elmúlt tíz év igazi nagy Roy és Ádám slágerei is mind sorban. A zenészek igazi meglepetésekkel készültek hű rajongóiknak, akik egyébként színültig megtöltötték a Petőfi Csarnokot.












Fellépett az együttessel minden előadóművész, aki egykor bármilyen kapcsolatban is állt Royékkal. Így a zenekar állandó dalszerzője, Szabó Leslie, Kontor Tamás, a Supernem együttes frontembere, s a Madonna feldolgozásban közreműködő, Jamie Winchester is. A habot a tortára azonban egyértelműen Roy nevelt kislánya, s közös produkciójuk tette fel. Millie és Roy a Feketén a hófehér című dalt adták elő.

– Természetesen az is benne volt a dalválasztásban, hogy Millie édesapja egy világhírű afroamerikai producer, így a kicsi lány félvér, a dal pedig köztudottan a rasszizmus ellen szól. Ám Millie egyébként is nagyon szereti a Feketén a hófehért, és nagyon ügyesen is énekli – büszkélkedett nevelt lányával Roy. – Karácsonykor készítettünk egy dalt az apukájának, amelyet felénekelt magyarul és angolul is, innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ő is fellépne a koncertünkön. Ő döntött úgy, hogy szeretne énekelni a Petőfi Csarnokban. Amikor én nyolc éves voltam, szerintem még az osztály elé sem mertem kiállni énekelni, nemhogy egy teltházas koncertterem közönsége elé  – nevetett a zenész.

Roy és Ádám a tíz éves fennállásuk alkalmából elkészítették Best of duplaalbumukat, amelyek a koncerten „debütáltak”, de már a boltokban is kaphatók.

Szólj hozzá!

Címkék: média magyar koncert énekes buli énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr51419910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása