HTML

Friss topikok

Gárdi Balázs: Pulitzer-emlékdíj 2008, a Földgömbben megjelent képriportokkal

2008.03.17. 17:35 bellini

A Joseph Pulitzer-emlékdíj 2008-as díjnyertese „Képi megjelenítés” kategóriában Gárdi Balázs, a Földgömbben megjelent „Arccal hátrafelé – Célkeresztben Afganisztán” (2007/2) és „Beton­dzsun­gel Békás­me­gye­ren” (2007/4) című képriportjaival. Gárdi Balázs külföldi távolléte miatt Nagy Balázs, a Földgömb főszerkesztője vette át a Pulitzer-emlékdíjat.

Gárdi Balázs: „Nagy örömmel tölt el, hogy a Földgömb magazinban, Magyarországon példátlanul bátran és egyedülállóan úgy adnak teret a képeknek, hogy azok a megfelelő méretben, terjedelemben és környezetben, történeteket tudjanak elmesélni.”

Az idei esztendőben a fotóriporter két kategóriában is elnyerte a World Press Photo első díját. A Földgömb március végén megjelenő lapszámában Magyarországon elsőként közli Gárdi Balázs "Általános hírek" és "Általános hírek, képriport" kategóriákban díjnyertes felvételeit - teljes történetként.

A díjnyertes cikkek képanyagából ízelítőt található a www.afoldgomb.hu/hatter/pulitzer webcímen.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó magyar hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr90384851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása