HTML

Friss topikok

Andrea rákbetegségét leküzdve ismét közönsége elé áll

2008.03.15. 13:59 bellini

Az utóbbi hónapok igen eseménydúsan teltek Gerák Andrea számára: az örömteli utazások és koncertek közepette orvosi vizsgálatok méhnyakrákot találtak nála. Az énekesnőt és családját nagy meglepetésként érte a hír, hiszen Andrea vitalitást sugároz szűkebb és tágabb környezetének. A diagnózist igyekeztek titokban tartani a közönség elől; a fellépéseken nem is lehetett észrevenni semmilyen betegségre utaló jelet.

Januárban műtéttel sikerült úgy eltávolítani a beteg részt, hogy a kórnak nem maradt nyoma a szervezetében. Így további orvosi kezelésre sincs szükség, csupán rendszeres ellenőrzésre.

A felépülés időszaka nem telt tétlenül: Andrea közelgő koncertjeire készülődött, köztük több új számmal, interjúkat adott. A sokak által rettegett rák leküzdéséről most először beszél nyilvánosan:

"Szembesülni a ténnyel, hogy mi a betegségem, hatalmas pofonként ért, de nem engedtem, hogy ennek a fájdalma, döbbenete egy pillanatnál tovább lehangoljon. Biztos voltam benne, hogy hamar legyőzöm az egészet, hiszen rengeteg dolgom van a világban. A saját testemet pedig így vagy úgy, mégiscsak én irányítom. Ez a momentum rákényszerített arra, hogy alaposabb önvizsgálatot tartsak, illetve többet megtudjak arról, hogyan működik az emberi test, például mi a táplálkozás szerepe a rák és más betegségek kialakulásában.

Arra bátorítanék mindenkit, hogy szerezze be az alapvető ismereteket saját teste működéséről, a betegségek mentális illetve fizikai okairól és azok hatékony megelőzéséről, vagy ha már arra van szükség, kezeléséről. És a megfelelő lépéseket valóban tegye meg!

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik átsegítettek ezen a nehéz időszakon: családomnak, annak a néhány barátomnak, aki tudott a dologról, orvosaimnak (Stockholmban Michael Przedpelski és Margarita Piper, Budapesten Fábián Mária, Lovas Péter, Pálfalvi László - ő végezte a műtétet - és Lerner Péter) valamint a Szent István Kórház nőgyógyászati osztálya nővérkéinek."

Gerák Andrea a múlt héten már újra színpadra állt, a hónap végén pedig a Budapest Fringe Fesztiválon találkozhat vele a közönség.

Szólj hozzá!

Címkék: média magyar énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr93382038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása