HTML

Friss topikok

FÚZIÓ

2008.03.04. 20:00 bellini

A MODEM kortárs képzőművészek mozgóképes munkáit bemutató programsorozata 2008. márciusától minden hónap első szerdáján 18 órától látható.

A kísérleti filmezés, a videóművészet és az animáció is a képzőművészet és a film határterületein mozgó műfajok. Egyrészt a filmnyelv alaptörvényei minden olyan alkotásra vonatkoztathatók, ahol mozgóképpel van dolgunk – másrészt a játékfilmtől eltérően ezek az alkotások többnyire nem narratívak, vagy ha narratívak is, nem a hagyományos képi kifejezéseket alkalmazzák. A képzőművészeket a videó megjelenése óta foglalkoztatja a mozgókép – a médium rendkívül sok lehetőséget kínál: a képek, a képek mozgásának és a hangnak az együttese adja azt az élményt, amit mozgóképnek nevezünk.

Március 5-én, délután 6 órától Csontó Lajos képzőművész video munkáiból láthatnak válogatást.

Csontó Lajos alkotói stratégiájának nélkülözhetetlen elemei a képek és szövegek, szövegtöredékek (leginkább fotók, festmények, mozgó és talált képek, hangok, mindezek montázs-szerűen, digitális beavatkozással). Vizuális naplója egyfajta önterápia, amelyben képek, szövegfoszlányok kavarognak, utat engedve a szabadon áradó képzettársításoknak.

Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ (Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.)
3. emeleti múzeumpedagógia terem.
A belépés ingyenes.

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr9365677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása