HTML

Friss topikok

Antidepresszánsokat kapnak az öngyilkos jelölt állatok

2008.02.28. 10:09 bellini

Egyre több alkalommal írják fel az antidepresszáns szereket azoknak az állatoknak, akik hajlamosak arra, hogy saját magukban kárt tegyenek, derült ki a Telegraph egyik cikke alapján.

Újabban antidepresszánsokat írnak fel az állatoknak az állatorvosok, akik szerint ez az egyetlen módja, hogy segítsenek a házi kedvenceken, hiszen ők kivételesen nehéz helyzetben vannak, lévén, hogy problémáikat nem tudják senkivel megosztani.

Romain Pizzi a Royal College of Veterinary Surgeons-től, a Telegraph lapnak elmondta, leggyakrabban a Prozac nevű szert írják fel az állatoknak, sajnos egyre gyakrabban.

Az egzotikus madarak, leginkább a papagájok vannak kitéve legjobban a depressziónak. Ennek ellenére Pizzi szerint, a papagájok igen intelligens állatok, így az antidepresszáns szereket csak rendkívüli esetben írja fel az állatoknak.

"Először az állat élet terét változtatjuk meg, és megbizonyosodunk abba, hogy legyen mivel lekösse a figyelmét, több játékot adunk neki. Csak ezután írunk fel Prozacot, és csak akkor ha mindezek nem segítenek. Nem gyógyítja meg teljesen az állatot, de segít az állapotán." - nyilatkozta Pizzi, aki azt is hozzátette, hogy a gyógyszer megszüntetése után sokszor visszatér a depresszió.

Ezért leginkább az emberek a felelősek: "Ha valaki egész nap munkában van, az állat elunja magát, frusztrált lesz és depresszióba esik. Ezután öncsonkítást végez, sok esetben az állatok még a lábukat is csontig rágják"  - nyilatkozott a depressziós tünetekről Pizzi. A papagájok mellett a kutyáknál is előfordulnak hasonló esetek.

Szólj hozzá!

Címkék: hír állatok érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr13357800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása