HTML

Friss topikok

Diablo Cody első forgatókönyve elsőre tarolt

2008.02.26. 14:52 bellini




















Diablo Cody első forgatókönyve a JUNOé, amelyet úgy írt meg minden előképzettség nélkül, hogy közben telefonszex-operátorként és biztosítási ügyfélszolgálatosként dolgozott Minneapolisban. Cody, az egykori sztriptíztáncosnő a Legjobb Eredeti Forgatókönyvért járó aranyszobrot kapta. Az idei év egyik legnagyobb meglepetésének számító független amerikai filmet, mely hazájában 120 millió dolláros bevételt ért már el, március 13-tól játsszák a hazai mozik.

A Legjobb Idegen Nyelvű Film kategóriájában jelölt öt film közül három kerül a magyar filmszínházakba idén a Best Hollywood forgalmazásában. Nikita Mihalkov rendezése, az orosz színekben induló 12 és a kazahok által jelölt Mongol (Szergej Bodrov rendezésében) mellett a kategória győztese is, az osztrák Pénzhamisítók is.

A 2008-as Oscar-gálán a Legjobb Idegen Nyelvű Filmnek járó díjat Stefan Ruzowitzky filmje, a Pénzhamisítók (Die Fälscher) nyerte el, melyet a tavalyi győzteshez (Das Leben der Anderen /A mások élete) hasonlóan a Best Hollywood forgalmaz Magyarországon.

Szólj hozzá!

Címkék: film oscar celeb bulvár színész sztár

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr79355199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása