HTML

Friss topikok

Alizee új albummal tér vissza

2008.02.26. 14:02 bellini

Új album kiadása előtt áll a francia énekesnő, Alizee. A korong címe a Psychedelices nevet viseli, első bemutatkozó dala pedig a Mademoiselle Julieta lesz.

Új albumot ad ki nemsokára a Moi... Lolita énekesnője, akinek új korongján jelentős mértékben érezni lehet majd a kislányból lett érett nőt.

Véletlen folytán lett énekesnő Alizzeből. A francia lány egy tehetségkutató versenyre kísérte el barátnőjét, ahova ő maga is benevezett, csupán szórakozásból. Alizze felkeltette Mylene Farmer figyelmét, aki később karrierjét is egyengette.

Első bemutatkozó dala, melyet a tehetségkutató után néhány héttel mutattak be igazi nagydobás volt az énekesnő számára, a francia popszakma egyik legsikeresebb dala lett, csaknem 2,5 millió példányszámban kelt el. Első albuma, a Gourmandises (melyet a híres Farmer-Boutonnat készített) hatalmas sikernek örvendett, 4 millió példányszámban kelt el. A korong meghozta az énekesnő számára a nemzetközi ismertséget is, World Music Award-al is kitüntették.

Igazi csőd volt az amerikai piac meghódítása

A Psychedelices album producere Jeremy Chatelain lett, aki jelenleg igencsak nagy elismerésnek örvend Franciaországban, ugyanakkor az énekesnő élet társa is egyben. A két tehetséges fiatal zenei ízlése is megegyezik (The Killers, The Cure, The Neptunes, Matmos, Bjork), így nem csoda, ha új munkájukon is nyomott hagyott a kedvencek stílusa.

2003-ban az énekesnő kiadta Mes courants electriques című albumát, aminek angol változatával az amerikai piacot is meg akarta hódítani, próbálkozása azonban nem sikerült, sőt a rockosra sikeredett album a franciák körében sem aratott osztatlan sikert.

Szólj hozzá!

Címkék: zene celeb sztár album énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr99355153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása