HTML

Friss topikok

2008-as Oscar nyertesek - Live blogging

2008.02.24. 14:26 bellini





















Még pár óra van hátra az Oscar díjak kihirdetéséig, én meg live bloggingot tart. Maradj velem, ha kíváncsi vagy az idei év nagy nyerteseire.

80-ik alkalommal adják át idén az Oscar díjakat, sokáig azonban kétséges volt a gála megrendezése, a forgatókönyv írók sztárjkja miatt, amiatt idén elmaradt a Golden Globe hivatalos átadója, helyette sajtótájékoztató keretén belül ítélték óda a nyertes trófeákat.

Az idei év házigazdája Jon Stewart komikus lesz, aki készségesen vállalta el a felkérést. Ez lesz Stewart második felkérése, először 2006-ban vezette végig a díjátadót. Az eseményt hetedik alkalommal rendezik meg a Kodak Theatre-ben, az Amerikai Egyesült Állmokban az ABC csatorna közvetíti élőben a műsort. Magyarországon az RTL Klub közvetíti az Oscar gálát.

Érdekességek az Oscar díjátadóról:

Politikai nyilatkozatok, pucér férfi a színpadon és a nézők által lehurrogott nyertesek csak egyike azoknak az eseményeknek amelyek az évek során megfűszerezték az Oscar díjak átadását.

2006-ban George Clooney, aki a Legjobb mellékszereplőnek járó díjat vette át, azt nyilatkozta, hogy örömmel dolgozik egy olyan iparágban, amely haladéktalanul állást foglalt a kisebbségek és AIDS betegek jogai mellett.

Michael Moore is igencsak megjárta, amikor 2003-ban a Legjobb dokumentum filmnek járó trófea átvételekor ajkai "Szégyen, Bush Úr" szavakat hagyták el, a jelenlevők igencsak lehurrogták a rendezőt. A történet három nappal a Saddam Hussein ellen irányuló, amerikai-brit támadás után történet, később a színészek is Moore-nak adtak igazat.

1975-ben egy magát Sacheen Littlefeather megnevező asszony lépett az Oscar színpadjára, hogy elutasítsa Marlon Brando nevében az Akadémia trófeáját, és kifejtse nem tetszését az amerikaik viselkedésével szemben. Később kiderült az asszony nem is volt indiai származású.

1999-ben, amikor Elia Kazan Oscar életműdíjat kapott, több hollywoodi sztár megtagadta a rendező éljenzését, mivel az az 50-es években Joseph McCarthy szenátorral működött együtt.

1974-ben egy magát újságírónak kiadó férfi átjátszotta a rendőrök figyelmét és meztelenül lépett a színpadra.

2003-ban Adrien Brody színész szájon csókolta Halle Berry színésznőt, 1999-ben ugrándozásba tört ki Roberto Benigni rendező-színész, miután megnyerte A Legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, Az élet szép című filmben nyújtott alakításáért.


1987-ben Chevy Chase a következő szöveggel nyitotta meg a díjátadó estélyét:  Jó estét Hollywood, jó estét képmutatók, 2006-ban Jon Stewart pedig a következőképpen köszöntötte a közönséget: "Hölgyeim, uraim ... Felicity", ezzel Felicity Huffman utalt, akit abban az évben egy transszexuális szerepéért jelöltek a díjra.


01:41 - már érkeznek a sztárok a Kodak Theatre-hez. Hollywood színe java felsorakozik a piros szőnyegen. A sztárok milliókat érő ruhákban pózolnak a fotósok kamerái előtt, interjút osztogatnak.

02:30 - elkezdődött a 2008-as Oscar gála

02:41 - Legjobb jelmez: Elizabeth: Az aranykor

02:47 - George Clooney segítségével elevenítették fel az elmúlt 80 év legemlékezetesebb pillanatait

02:52 - Legjobb animációs film - L’ecsó

02:56 - Legjobb smink - Piaf

03:06 - Legjobb vizuális effektek - Az arany iránytű

03:10 - Legjobb díszlet - Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya

03:14 - Legjobb mellékszereplő színész - Javier Bardem (Nem vénnek való vidék)

03:28 - Legjobb rövidfilm - Le Mozart des pickpockets

03:31 - Legjobb animációs rövidfilm - Peter & the Wolf

03:36 - Legjobb mellékszereplő színésznő - Tilda Swinton (Michael Clayton)

03:46 - Legjobb adaptált forgatókönyv - Nem vénnek való vidék

04:02 - Legjobb hangvágás - A Bourne-ultimátum

04:05 - Legjobb hang - A Bourne-ultimátum

04:13 - Legjobb színésznő - Marion Cotillard (Piaf)

04:28 - Legjobb vágás - A Bourne-ultimátum

04:32 - Robert Boyle életműdíjat kapott

04:43 - Legjobb idegen nyelvű film - Die Fälscher (Ausztria)

04:50 - Legjobb eredeti betétdal - Once – „Falling Slowly”

04:59 - Legjobb operatőr: Robert Elswit (Vérző olaj)

05:10 - Legjobb eredeti filmzene - Vágy és vezeklés

05:13 - Legjobb rövid dokumentumfilm - Freeheld

05:17 - Legjobb dokumentumfilm - Taxi to the Dark Side

05:25 - Legjobb eredeti forgatókönyv - Juno

05:34 - Legjobb színész - Daniel Day-Lewis (Vérző olaj)

05:43 - Legjobb rendező - Joel és Ethan Coen (Nem vénnek való vidék)

05:45 - Legjobb film - Nem vénnek való vidék

Szólj hozzá!

Címkék: film oscar színész sztárok színésznő díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr63352482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása