HTML

Friss topikok

A filmzene CD új SHAKIRA-dalokkal

2008.02.18. 08:11 bellini

A romantikus mozifilm
A Forum Hungary február 14-tõl a hazai mozikban is bemutatja a Stone Village Pictures stúdió filmjét, minden idõk legromantikusabb történetét, mely a legendás regény alapján készült.

A fél évszázadot átölelõ mágikus és érzéki történet egy kolumbiai férfiról szól, aki több mint ötven évet vár az egyetlen igaz szerelmére. Az Oscar-jelölt Javier Bardem játssza a telegráf hivatalnok és költõ Florentino Arizát, aki egy szempillantás alatt beleszeret a helyi öszvérkereskedõ szépséges lányába, Fermina Daza-ba (Giovanna Mezzogiorno), de a lány apja nem hajlandó gyermekét egy szegény hivatalnokfiúhoz adni, és inkább elköltözteti egy másik városba, nehogy a két fiatal egybekelhessen. Eleinte még levelek útján próbálják egymással tartani a kapcsolatot, de az évek múlásával a lány hozzámegy egy jómódú orvoshoz, Dr. Juvenal Urbino-hoz (Benjamin Bratt), aki sokat segít Cartagena városának a pusztító kolerajárvány legyõzésében. A pár évekre Párizsba költözik, és bár Fermina megfeledkezik volt szerelmérõl, Florentino sosem felejti el a lányt. A férfi megszállottan keresi más nõk karjaiban a szerelmet, de közben egy percre sem tud megszabadulni elsõ szerelme emlékétõl. Az idõközben gazdag hajótulajdonossá váló férfi szíve türelmes, és akár egy emberöltõt is hajlandó Ferminára várni.

A Négy esküvõ és egy temetés, valamint a Harry Potter és a Tûz Serlege rendezõje, Mike Newell egy izgalmas, érzéki és komplex utazásra visz bennünket az emberi szív rejtett mélységeibe.


A filmzene CD új SHAKIRA-dalokkal
A gyönyörû szerelmes történethez ki más készítette volna a zenét, mint Kolumbia másik büszkesége: Shakira? Õ és Gabriel García Marquez kölcsönösen rajonganak egymásért, így nem volt meglepõ, hogy a Nobel-díjas író személyesen kérte fel a népszerû énekesnõt, hogy írjon új dalokat ehhez a gyönyörû szerelmes történetet feldolgozó filmhez. Shakira szerint Márquez a valaha élt írók közül az egyik legnagyobb, akinek érzelmekkel teli üzenete tovább él. Hatalmas megtiszteltetésnek érezte a felkérést, és boldogan vállalta azt, így a lemezen a hölgy korábbi dalai mellet két vadonatúj Shakira-szerzemény is hallható lesz, a "Hay Amores" és a Golden Globe legjobb betétdal kategóriában jelölt "Despedida". Ezt a dalt a sztár élõben is elõadta a film Las Vegas-i bemutatóján.

A mozi aláfestõ zenéjét a brazil Antonio Pinto komponálta, õt eddig a hazai közönség az Istenek városa és a Vadidegen címû filmek révén ismerhette meg. A lemez január 21-tõl már kapható!


A világhírû Marquez-regény
A század elsõ évtizedeiben játszódik ez a pazar, cselekményes, lírával és izgalommal teli regényesemény, három fõ figurával a történések élén. Juvenál Urbino doktor, a klasszikus (polgári) értelmiség legszebb embertípusai közé tartozik: tudás, fölényes életvitel, kiegyensúlyozottság, hit, erény tartja egyensúlyban a nem mindennapi drámákat elviselni képes egyéniséget - õ az, aki a címben is szereplõ kolerával szembeszáll, nem is sikertelenül. Florentino Ariza, a másik férfi szereplõ sokkalta nagyobb titkok és bonyodalmak letéteményese: postai kistisztviselõ, költõ és erotomán, aki képes egy életen át kalandozni, párjait cserélgetni, várni, hogy életének gogoli köpenyébõl végül is elõvarázsolja a boldogságot, az áhított nagy szerelmet. Különös paradoxon, hogy amikor már vén, furcsa, roncs teste van, akkor lesz az övé az élet "koronája". Ez a jutalom pedig mindkét férfi számára Fermina Daza, aki diáklány korában szeret bele Arizába, de késõbb, egy életen át Urbino professzor hûséges felesége és gyermekeinek anyja lesz, ám férje halála után - s ez a "kolerás szerelem" végsõ kimenetele - a hajdani jegyessel borul össze, immár idõs asszony adja át magát a koros férfinak...

Miután pazar, nemegyszer színesen lobogó erotika is áthatja a latin-amerikai író ábrázolását, az olvasó azt is élvezheti a regényben, hogyan kell nemesen, igényesen Érosz tartományairól írni, hogy abban pornográfiának nyoma sincs.

SZERELEM A KOLERA IDEJÉN
1. Hay Amores performed by Shakira
2. Despedida performed by Shakira
3. Pienso En Ti performed by Shakira
4. Love
5. In The Time Of Cholera
6. My New Life
7. White Suit
8. Hildebranda
9. Divided Love
10. 1900
11. Escolastica

12. Confused Transito
13. Fiorentino
14. The Boat
15. The Widow
16. Sex Drum
17. Los Dos
18. Cholera
19. Second Love
20. The Girls
21. Forever
22. Realejo

Szólj hozzá!

Címkék: zene film album énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr54343706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása