HTML

Friss topikok

Az év hangjának bemutatkozó albuma elindult világkörüli hódító útjára!

2008.02.13. 17:47 bellini

Mai modern világunkban kevés olyan ember van, aki képes megállítani egy pillanatra az idõt és képes lekötni egy egész ország figyelmét, akár csak egy dal erejéig. Ám tekintsünk vissza 2006. végére, amikor Leona Lewis egy akkor futó zenei verseny keretein belül minden egyes héten ilyen értékes pillanatokkal ajándékozta meg a briteket. Azóta "Spirit" címmel már hazánkban is megjelent bemutatkozó albuma, amelynek - az Angliában 2007 legsikeresebb kislemezeként számon tartott - "Bleeding Love" címû aktuális slágere #2 Európában!

Leona Lewis sikere töretlen, újabb és újabb területeket hódít meg debütáló albumával. Most már nemcsak Anglia és Írország kedvence a "Spirit" címû album, Leona Lewis-lázban él egész Európa! Sõt, a világ számos országában listavezetõ már az album, melybõl minden rekordot megdöntve 2 millió kelt el világszerte. Az album #1 helyen nyitott Németországban, Svájcban, Ausztriában, Ausztráliában és Új-Zélandon, top 10-ben debütált az európai listán, Dániában, Svédországban, Lengyelországban és Dél-Afrikában. Az album bemutatkozó dala, a "Bleeding Love" óriási siker szerte a világon, már a #2 legjobb dal az európai rádiós listán és a legtöbb helyen indult az amerikai rádiókban.

Az óriási nemzetközi siker alapja a brit slágerlistán elfoglalt pozíciók sora: Leone Lewis albuma 7 hétig volt listavezetõ Angliában, a "Bleeding Love" pedig 7 hétig vezette a brit rádiók listáját. Az európai debütálást követõen a "Spirit" címû nagylemez elsõ helyen nyitott Németországban, Svájcban, Ausztriában, valamint Ausztráliában és Új-Zélandon is. Ugyancsak remek pozícióban, azaz a top 10-ben kezdett Dániában (#3), Svédországban és Lengyelországban (#4), illetve Dél-Afrikában (#6) is. A Billboard európai album chartján a kiadvány jelenleg #2. Hazánkban is igen eredményes a hölgy debütálása: albuma a MAHASZ International albumlistájának #12 pozíciójában van, az aktuális dal pedig 17. a MAHASZ Editors' Choice Top 40 rádiós listán.

A "Bleeding Love" szinte az egész világon megállíthatatlan - eddig - az Egyesült Királyságon kívül - 7 országban került a rádiós listák élére, köztük Németországban (4 hete), Dániában (5 hete), Új-Zélandon (4 hete) és Ausztráliában (3 hete). A felvétel top 5-ben található Olaszországban, Svédországban, Norvégiában, Hollandiában, Belgiumban, Ausztriában, Lengyelországban, Görögországban és Dél-Afrikában. Az Egyesült Államokban is parádésan indult a rádiókban a "Bleeding Love": az elsõ héten 50 állomás kezdte el játszani a dalt a formátumában, amivel a hét legjobban induló kislemeze lett. A videoklip elkészülte is azonnal éreztette hatását: 64 ezer megtekintésrõl számolt be a Yahoo, míg az mtv.com-on 8 ezren tekintették meg a klipet. Ezzel párhuzamosan a VH1 rotációban játssza a videót.

Minden kétséget kizáróan Leona Lewis volt az X Factor közönségkedvence már a tehetségkutató legelejétõl egészen a döntõig, páratlan tehetsége hamar kitûnt a mezõnybõl. A fiatal énekes a verseny során olyan elismerõ kritikákat kapott, melyek már jóval túlmutattak a tehetségkutatók átlagos határain.

Nyilvánvaló volt, hogy ez a fantasztikus, erõteljes hanggal megáldott, a kelet- londoni Hackneyból jövõ 22 éves lány - aki egyszerre képes megdöbbentõ intenzitással és játékos könnyedséggel énekelni - jóval több, mint egy tehetségkutató verseny gyõztese. Bemutatkozó kislemezét, az "A Moment Like This"-t -a 2006-os karácsony #1 slágerét az elsõ fél órában 50.000-en vásárolták meg, így az megdöntötte a legális letöltések világrekordját. A kislemezbõl a megjelenés hetében 600.000 példány kelt el, így Lewis kisasszony egy-kettõre minden idõk legkelendõbb debütáló elõadójává vált.

Ilyen gyorsan még nem készült el bemutatkozó lemez, pláne olyan nem, ami tévémûsor vonatkozású. De Leona igazán megérdemelte a sikert. Ki az, akinek megadatik, hogy a bemutatkozó lemezét Londonban, Miamiban és Los Angelesben készítse a legmenõbb nemzetközi producerekkel? Leona szerény viselkedése és elragadó stílusa, ami miatt rajongók milliói szerették meg egy pillanat alatt, olyan ismertté tette nevét, mint a legnagyobb világsztárokét.

A legjobb producerek dolgoztak Leona lemezén
"Londonban kezdtünk Steve Mac-kel" - mesél az énekesnõ a popproducer csillagról, aki számtalan hírességgel dolgozott már együtt Kelly Clarksontól Mariah Carey-ig. "Aztán következett Dallas Austin Atlantában, Soulshock és Carlin, Jam és Lewis Los Angelesben. Miamiban Walter Afanasieff és Salaam Remi. Imádtam a stúdióját, sok stúdióval ellentétben ez a stúdió a háza tetején van, közvetlenül egy medence mellett. Szinte leégtem, amikor a felvételek közötti szünetekben kimentem napozni."


Ezek a producerek karrierjük során olyan hírességekkel mûködtek együtt, mint Aretha Franklin, Michael és Janet Jackson, a TLC, a Destiny's Child, a Fugees, Usher, Mariah Carey, Whitney Houston és Amy Winehouse. Leona ellátogatott Diane Warrenhez is, a rangos amerikai dalszerzõhöz, hogy további dalokon dolgozzanak együtt. Simon Cowellel és a legendás Clive Davisszel, mint fõ producerekkel, Leonának lehetõsége volt arra, hogy a zenei szakma krémjével dolgozzon, a saját stílusát kövesse, rászánja az idõt és tökéletes bemutatkozó albumot készítsen.

"A saját személyiségem szerint foglalkoztak velem" - hangsúlyozza Leona. "Nem kellett semmilyen jól bevált formulát követnem. Adtak idõt arra, hogy megtaláljam magamat és így igazán sokat tanultam a munka során. Simon és Clive tényleg figyelt rám. Manapság nagyon ritka, hogy valaki ilyen lehetõséget kapjon a fejlõdésre. Tisztában vagyok vele, hogy milyen szerencsés vagyok."

Leona Lewis, ez a lány a tehetségkutató show-ból, aki abszolút a földön jár és megkapóan szerény - kivéve, amikor fantasztikus hangját fejleszti - nagy lépést tett: igazi mûvész vált belõle. A biztató támogatás egy újfajta magabiztosságot, önbizalmat adott neki abban a szenvedélyben, ami egész életében hajtotta.

"Simon mindig azt mondta, hogy kövessem az ösztöneimet és maradjak hû önmagamhoz. Clive pontosan ugyanezt a tanácsot adta. Nagyszerû dalokat akartam énekelni és a legtöbbjükhöz erõsen kötõdöm. Az albumra klasszikusnak mondható dalok kerültek modern köntösben. Szerepel rajta néhány ballada, de vannak uptempós slágerek is. Kicsit kísérleteztünk is, és olyan nagy jövõjû producerekkel dolgoztunk együtt, mint Fernando, aki a '80-as évek elektronikus, laza dallamaival fûszerezte meg az anyagot. Ugyanakkor számomra nagyon fontos volt, hogy "igazi" dalok szülessenek. Ezek a szerzemények nem csak a ritmusról szólnak és nem feltétlenül követik a legújabb trendeket. Számomra a daloknak akusztikusan kell mûködniük. Régebben sokat énekeltem ilyen koncerteken. Szeretem az olyan dalokat, amelyek lecsupaszítva is jól szólnak" - meséli az énekesnõ.

Ha valaki megkérdezné Leona Lewist a bemutatkozó lemezérõl, azt a választ kapná, hogy pontosan olyan dalok kerültek fel rá, amilyeneket szeretett volna. A rangos zenei együttmûködõk sorában találjuk Ne-Yo-t és Billy Steinberget ("Like a Virgin", "Eternal Flame") is.

Önmegújulás és abszolút sikeres munka
"A lemezen az utolsó simításokat nemrégiben végeztünk New York-ban" - meséli Leona ragyogó arccal, hangjában valamiféle izgatottsággal vegyes büszkeséggel. "Végül olyan sok jó dalunk lett, így a legnehezebb feladatot az jelentette, hogy kiválasszuk, melyek kerüljenek fel a lemezre. Ez Clive, Simon és az én feladatom volt. Ez a lemez tényleg a dalokról szól, az idõ, amit a lemez készítésével töltöttem, elengedhetetlen volt, hogy igazán jó anyag szülessen. Az album jellegzetes hangzásvilággal rendelkezik, ugyanakkor a dalok olyanok, amiket a fürdõszobában hangosan, vidáman énekelne az ember.

A könnyûnek egyáltalán nem nevezhetõ zenei munka során Leona - a visszahúzódó lány - biztos fellépésû, igazi popsztárrá vált. A kalifornai tengerparton készített lélegzetelállító, stílusos fotósorozat egy megújult, gyönyörû Leonát mutat.


Bleeding Love - az európai sláger
"Ezt a dalt a One Republic-os Ryan Tedder írta" - mesél a "Bleeding Love"-ról Leona, akinek mindig nagyon fontos volt, hogy jó zenészekkel dolgozzon és minõségi zenét produkáljon. Õ egy rockcsapatban játszik, de a zenéjükben vannak Prince-es elemek is, de Ryan már dolgozott Timbalanddel is, és az õ hatása sok új irányt nyitott a zenéjükben.

Ez ugyan egy szerelmes dal, de ugyanúgy szólhat a szerelmednek vagy egy barátnak. Tulajdonképpen arról szól, hogy milyen az, amikor valaki mindig ott van és lesz neked.

"Ez az album teljesen õszinte és egyedi" - folytatja. "Tudom, hogy sokan kérdezik: Hová tûnt ez a lány? De én azt akartam, hogy mindenki, aki ezen a lemezen közremûködött, büszke legyen az elkészült anyagra. Hiteles lemezt szeretnék, aminek a dalaihoz tudnak kötõdni az emberek. Keményen és kitartóan dolgozom, hogy biztosan a zenével foglalkozhassak még évekig. Biztos vagyok benne, hogy meg fogom lepni az embereket. Hiszen még saját magamat is megleptem!"

Így nyilatkozott Leona Lewis a lemezmunkálatok idején. Bemutatkozó albuma 2007. december 17-én jelent meg hazájában kirobbanó sikerrel. "Bleeding Love" címû slágerével és "Spirit" címû bemutatkozó albumával minden korábbi angol és ír popzenei rekordot megdöntve vált világszerte ismertté. Kislemeze és albuma hetekig vezette az listákat. A single milliós eladásai kapcsán Angliában a kislemez formátum reneszánszáról kezdett cikkezni a sajtó. Ugyanakkor az album is példátlan sikert aratott, hiszen már több mint 2 millió példány talált belõle gazdára Angliában és Írországban.

LEONA LEWIS - SPIRIT

1. Bleeding Love
2. Whatever It Takes
3. Homeless
4. All In Time
5. Yesterday
6. Take A Bow
7. I Will Be
8. Angel
9. Here I Am
10. I'm You
11. Best You Ever Had
12. Nowhere Left To Go
13. First Time Ever I Saw Your Face

Szólj hozzá!

Címkék: zene celeb sztár énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr55337922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása