HTML

Friss topikok

Elhunyt Ah Meng az orangután híresség

2008.02.11. 11:16 bellini

Hétvégén elhunyt a Singapore-i állatkert híres orangutánja, Ah Meng, aki 48 éves volt, adja hírül a Reuters hírügynökség. Ah Meng közel 30 filmben "mutatta meg tehetségét".

Elhunyt a Singapore-i állatkert orangutánja, aki igazi híresség volt, élete során közel 30 filmben szerepelt, 270 cikk jelent meg róla, olyan híres személyiségekkel egyetemben jelent meg mint Philip herceg, David Copperfield, Michael Jackson és Elizabeth Taylor.

Ah Meng volt az első és egyetlen olyan nem-emberi élőlény aki diplomát kapott a Singapore-i államtól, mert besegített Singapore turistaforgalmába.

 Az orangután 1960-ban született, az állatkertbe 21 éves korába került, miután elkobozták egy családtól, ahol illegálisan tartották. Ah Mengnek két fia és két lánya született, hat unoka boldog nagyapjaként hagyta hátra a világot. Emberi életben mérve 95 éves volt.

Tiszteletére a következő születendő orangután Ah Meng Juniornak nevezik majd el.

Szólj hozzá!

Címkék: hír állatok érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr52334686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása