HTML

Friss topikok

Új, áramvonalasabb 2,5 inches Verbatim külső HDD-k

2008.02.07. 12:54 bellini
















A Verbatim piacra dobja új 2,5 inches hordozható merevlemezsorozatát. A modern, áramvonalas külső meghajtók üzleti és otthoni alkalmazásra egyaránt alkalmasak, segítségükkel a számítógép tárolókapacitása egy mozdulattal növelhető 120, 160, 250, vagy akár 320 gigabájttal. A tetszetős tenyérméretű darab optimális megoldás mind a Windows, mind a Mac felhasználók számára. A meghajtók hozzáférhetők a szaküzletekben, áruk – kapacitástól függően – 21,749 forint és 57,999 forint között van.

A szükséglet az egyszerű és gyors tárolási megoldások iránt, illetve az adatok és multimédiás fájlok hordozhatóságára világszerte folyamatosan nő. A GfK piackutató legfrissebb kutatása szerint 2007-ben 10 millió darab külső merevlemezmeghajtót értékesítettek Nyugat-Európában, ami majd 90%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi 5,2 millió értékesített darabhoz képest. 2008-ra a GfK 14 millió eladott külső merevlemezt prognosztizál Nyugat-Európában.

„A Verbatim vállalati stratégiájának része, hogy kihasználva ezt a növekvő trendet még szélesebb, és még magasabb színvonalú külső merevlemezekkel lássa el világ üzleti és magánfelhasználóit. Új sorozatunk, tetszetős fekete és ezüst színeivel, és modern design-jával minden szempontból megfelel a laptop szektorban dívó design trendeknek” – mondta el Kai Miroschnik, a Verbatim média és periféria divíziójának EUMEA menedzsere.

Modern design és technológia

Az új Verbatim 2,5-es HDD sorozat sokoldalúságát növeli, hogy különböző USB csatlakozással, valamint Combo USB/FireWire csatolással is hozzáférhetők. A drive-ok elképesztő 5400 percenkénti fordulattal pörögnek, USB 2.0 csatolás esetén másodpercenként akár 480 megabájtnyi adat mozgatására képesek, de a FireWire csatolóval is 400 megabájt/másodpercet tudnak. A SATA rendszerű meghajtók az elavultnak tetsző külső áramforrás helyett az USB-n, vagy a FireWire-en kerszetül veszik fel a működéshez szükséges elektromos áramot.

PC és Mac backup szoftverek

Amint a Verbatim hordozható HDD csatlakozik a számítógéphez, azonnal hozzáférhető, a fix merevlemezzel egyenrangú meghajtóként kezelt. A fájlok, folderek mozgatása egyszerű, egérrel való áthúzással is történhet. A meghajtók kompatibilisek a legújabb Windows Vista és Mac Leopard operációs rendszerekkel. Az új Verbatim HDD együttműködik a Leopard „Time Machine” back-up szoftverével, így kiváló eszköz a Mac használók számára. Az USB-s modellekhez a cég a Nero „BackItUp 2 Essentials” alkalmazását adja 26 nyelven, amely szoftverrel személyes beállítások alapján backupolhatunk.

Az új Verbatim 2,5 inches HDD sorozata februártól érhető el a boltokban a következő ajánlott áron:

120GB  –  21,749HUF
160GB  –  25,739HUF
250GB  –  37,829HUF
320GB  –  4 57,999HUF

Szólj hozzá!

Címkék: it kütyü

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr42329363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása