HTML

Friss topikok

CHRIS REA - The Return Of The Fabulous Hofner Bluenotes

2008.02.07. 13:55 bellini

2008 februárjában Chris Rea, az Egyesült Királyság nagy tiszteletnek örvendő gitáros énekese európai turnéra indul. A turné egybeesik a művész új earbookjának, a „The Return Of The Fabulous Hofner Bluenotes”-nak a megjelenésével, mely a Warner Music Hungary kiadásában jelenik meg idehaza február 11-én.

Az earbook egy ötvenes évekbeli instrumentális gitár együttes (The Delmonts) történetét meséli el. A csapat később, a hatvanas évek folyamán blues banddé alakult, The Hofner Blue Notes néven. A történetet egy 80 oldalas zenei könyvben, 2 bakelit és 3 CD lemezen kerül kiadásra, exkluzív csomagolásban.

A „The Return of The Fabulous Hofner Bluenotes” újabb előrelépést jelent Rea zenéjében. Az első CD emléket állít az ötvenes-hatvanas évek nagy instrumentális gitár együtteseinek, amilyen például a Shadow is volt. 16 dal hallható a lemezen, melyek szakértelmet és iróniát sugároznak.

A 22 új blues rock nótát tartalmazó 2-es és 3-as számú CD-ken Rea a legjobb formáját hozza. Az olyan dalok, mint a „Blues For Janice”, a „Shadow Of A Foll” és a „Legacy Blues” arra vannak ítélve, hogy Rea klasszikusok legyenek. Minden dalt olyan szenvedéllyel és tehetséggel játszott fel, ami nem igazán jellemző a manapság hallható felvételekre.

Chris szenvedélyesen hisz benne, hogy az új, internetes letöltési hullám megnyitja az ajtót a jobban átgondolt és összetettebb munkák előtt. „Ha a zenéért, és nem feltétlenül a show bizniszért élsz és halsz, akkor a dalok letöltése egyszerűen csak nem elég…”

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar énekes album megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr57329459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása